Overleg:Aansprakelijkheidsverzekering in verband met vrijwilligerswerk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Waaaaaaaaaaaaaaaateenlaaaaaaaaaaaaaaaaangenaam[brontekst bewerken]

Het is wel een zeer lange naam voor zo'n verzekering. Ik kan me goed voorstellen dat je je vaak een muisarm moet klikken om de naam van dit artikel in te vullen. Ik stel dus voor de naam iets in te korten. Suggesties zijn welkom.

Adam P 30 nov 2007 21:40 (CET)Reageren

Valt wel mee. Er zijn nog wel langere. Als het zegt waar het artikel over gaat dan is het goed. --VanBuren 1 dec 2007 12:02 (CET)Reageren

Eigen mening[brontekst bewerken]

Dankzij de nieuwe wet, worden de vrijwilligers eindelijk op een fatsoenlijke manier beschermd. Al blijft het onderscheid tussen ondernemingen die een verplichte verzekering dienen te nemen en diegenen die hiertoe niet verplicht worden, een kritiekpunt op het beleid van de Federale overheid. Gelukkig zorgen de Provincies ervoor dat de vrijwilligers die werken voor de organisaties die buiten de verzekeringsplicht vallen, toch een gepaste bescherming kunnen krijgen, al hangt dit natuurlijk af van de goodwill van de organisatie zelf. Een pluspunt van de verzekering aangeboden door de provincies is zeker het feit dat ze gratis is en een uitgebreide bescherming geeft, die zelfs meer dekt dan de verzekeringen bij de verzekeringsmaatschappijen. Al bij al is de wet van 3 juli 2005 een grote stap vooruit, al blijven er wel bepaalde mensen en organisaties in de kou staan, er is natuurlijk nog wel de regeling van de Provincies, maar een wettelijke regeling zou toch beter zijn zowel voor de vrijwilligers als voor de vrijwilligersorganisaties.

Het mag duidelijk zijn dat ik mijn mening deel met Sarah Van Haute, van het Tax & Legal Deloitte Fiduciaire. Haar mening luidde als volgt : “De wet is bijgevolg een grote verbetering van het statuut van de vrijwilliger, evenwel jammer dat de vele straatcomités, fietsclubs, en vele andere vrijwilligersverenigingen niet gestructureerde verenigingen zijn, waar de vrijwilligers bijgevolg persoonlijk aansprakelijk blijven”.

Hardgen 30 nov 2007 15:00 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Aansprakelijkheidsverzekering in verband met vrijwilligerswerk. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 okt 2017 20:20 (CEST)Reageren