Overleg:Abel Rey

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hoi Meglosko, je bent goed bezig de laatste tijd met de geschiedenis van de filosofie, hulde! Een opmerking over Abel Rey: Rey zag de rede als een ‘menselijk gereedschap’ (outillage mental). Hier is iets misgegaan: of het citaat zelf, of, waarschijnlijker, de vertaling: mental is niet menselijk maar geestelijk.

En ik weet niet of dit een Zuid/Noord-Nederlands issue is: Hier ontmoette hij ook Lucien Febvre, waarmee hij bevriend raakt. Ik dacht dat ja na mensen eerder zou zeggen: met wie hij bevriend . Maar dat is mogelijk al te puristisch.

Met vriendelijke groet, Don Janssen (overleg) 22 mrt 2014 17:46 (CET)[reageer]

Bedankt voor je opmerkingen, ik heb het aangepast. Ik was inderdaad wat snel met de vertaling neer te pennen, in die zin dat het een (mentaal) gereedschap was van de menselijke soort. Tweede opmerking lijkt me ook terecht, waarmee lijkt eerder toepasselijk op zandzakken en beschuit. Je mag natuurlijk ook altijd zelf (die) aanpassingen in mijn bijdragen doen, in het verleden heb ik daar enkel positieve ervaringen mee. Meglosko (overleg) 22 mrt 2014 19:03 (CET)[reageer]