Overleg:Absoluut

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nu is groot opeens wel een absoluut begrip?[brontekst bewerken]

Als ik bij relatief kijk (het tegenovergestelde van absoluut), staat er dat 'groot' een relatief begrip is. Kijk ik bij absoluut, en dan is 'groot' opeens een absoluut begrip, omdat het dier niet kan worden vergeleken met iets anders. Maar als ik vijf minuten van te voren een dier heb gezien dat groter was, is het alsnog een relatief begrip?

Daarnaast denk ik dat absolute begrippen uberhaupt niet bestaan, maar dat terzijde.

AAscension 17 dec 2007 23:42 (CET)[reageer]

Er staat dan ook niet dat het dier niet met een ander dier vergeleken kan worden maar alleen dát dat niet gebeurd. Richard 3 apr 2008 14:59 (CEST)

Ik sluit mij toch aan bij de ommerking van AAscension. Je kan het dier maar groot noemen, precies door het te gaan vergelijken met een ander dier. Als je dit niet doet verliest "groot" zijn betekenis. Een beter voorbeeld van een absoluut begrip zou mijn inziens bvb. lengte zijn. Een lengte staat op zich.

zoals het er nu staat is het juist. Je zegt dat het zo is dus is het absoluut. Als je op deze pagina een andere gebruikt wek je de schijn dat woorden ofwel absoluut ofwel relatief is, en dat is niet zo. --Alemaaltevinden 2 nov 2010 08:48 (CET)[reageer]