Overleg:Aeneas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"tot dat Aeneas die van zijn moeder Aphrodite tijdelijk onzichtbaarheid had gekregen hen zag bij de koningin van Carthago genaamd Dido"

Wat hebben deze 2 feiten met elkaar te maken? Yorian 6 nov 2006 07:48 (CET)[reageer]

Fatum, het lot[brontekst bewerken]

Niet Fatum, het lot, had bepaald dat Aeneas verder moest na zijn verblijf in Carthago maar Jupiter was overgehaald door koning Jarbas, die afgewezen was door Dido, om Aeneas verder te laten reizen.

Griekse Goden[brontekst bewerken]

De namen van de goden zijn de Griekse. Bijvoorbeeld Aphrodite ipv Venus, Hero ipv Juno. In de Aeneis van Vergilius worden de Romeinse namen gebruikt wat ook logisch is aangezien Aeneas de voorvader is van de Romeinen. Daarom stel ik voor dit aan te passen.

Coherentie[brontekst bewerken]

"...Aeneas en Achates werden tijdelijk in een wolk van onzichtbaarheid gehuld door Aphrodite en ze liepen naar Carthago..."

Ik vraag me af wat er hier eigenlijk van te maken is. De coherentie ontsnapt mij

Arya

In de tekst staat dat de muur gebouwd is door Neptunus, god van de zee, maar volgens mij is de muur van Troje door Apollo en Neptunus samen gebouwd.

Zijn ouders zijn de godin Aphrodite en de sterfelijke Anchises, een zoon van Capys en de godin Themis, dus een halfgod. Aeneas is ip een "driekwartgod" :-) EdwinB 22 aug 2010 08:17 (CEST)[reageer]