Overleg:Afzuigkap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat is het nou, 60 centimeter (regel 3) of 65 centimeter (onderaan) ? --84.163.53.66 2 mrt 2008 17:34 (CET)

da's een lastige, volgens de consumentenbond (zie [1]) is dat 65 bij een gaskookplaat en 60 bij een andere kookplaat (electrisch, inductie). De leverancier kan in zijn installatiehandleiding altijd weer een andere maat vermelden. Zo moet een bepaalde kap van Atag op 75 cm afstand worden bevestigd. PatrickVanM / overleg 2 mrt 2008 17:40 (CET)

Nu ben ik zelf bezig met de selectie van een afzuigkap, en de opmerking "afzuigkap moet groter zijn dan het kookoppervlak" (vrij citaat) komt niet overeen met het gegeven dat er steeds meer cylindervormige afzuigkappen op de markt komen. (ik vindt deze nl erg mooi in een open keuken). Ofwel de beschijving klopt niet, ofwel de fabrikanten proberen ons in de luren te leggen. Een derde optie: deze zijn bestemd voor een kookoppervlak van 44 cm. (buisdiameter) Welnu, hoe zit dat?

Afzuigcapaciteit is afhankelijk van de ventilatorcapaciteit en het ontwerp. Hoogte is dus een richtlijn. Mogelijk heeft gasverwarming (vrijkomende waterdamp) meer invloed op de gestelde hoogte van de afzuigkap. 60 cm is altijd beter als 65 cm v.w.b. afzuiging, ergonomie t.o.v. koken daar gelaten. Harrie.