Overleg:Agribusiness

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit deel verwijderd:
Het begrip "agribusiness" overlapt met het begrip primaire sector dat wordt omschreven als het geheel van producerende bedrijven in de landbouw, tuinbouw, visserij en grondstofwinning.
Het delven van ijzererts valt volgens mij niet onder agribusiness. De zin kan ook eventueel worden gecorrigeerd maar leek me weinig toegevoegde waarde te hebben.
Het begrip "agribusiness" overlapt gedeeltelijk met het begrip primaire sector dat wordt omschreven als het geheel van producerende bedrijven in de landbouw, tuinbouw, visserij en grondstofwinning waarbij grondstofwinning uiteraard niet tot de agribusiness hoort. NicoLaan (overleg) 14 nov 2017 13:16 (CET)

Het overlapt maar is wezenlijk verschillend. bij de primaire sector gaat het om een soort basale laag waarop de economie als het ware rust. Landbouw is daarvan slechts een onderdeel. Bij agribusiness gaat het juist om de kolom, die alleen landbouw omvat, maar daarvan niet alleen de primaire sectoronderdelen, maar ook de daarvan afgeleide elementen, van zaad en grond tot brood, en van oogst tot vervoer, finaciering, regelgeving, bewerking en afzet. Er is ook geen reden om dit in het lemma te vermelden.

mvg HenriDuvent 14 nov 2017 17:39 (CET).