Naar inhoud springen

Overleg:Amerikaanse dwergstern

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nou heb je me betrapt... Hij heet dus least tern in het Amerikaans en eerlijk gezegd heb ik gewoon maar namen zitten vertalen. Vanuit het afrikaans is dat niet zo moeilijk maar vanuit het engels beduidend lastiger. Wat zullen we er van maken Elly? Minste stern? Kleinste stern? Amerikaanse dwergstern? (Er is ook een Europese). Dit is trouwens een van de redenen waarom ik liever met de wetenschappelijke namen werk: die zijn tenminste eenduidig. Jcwf

??? Hoezo betrapt? Ik weet van niks hoor. Ik was gewoon plaatjes aan het zoeken op de US Wildlife (ook of ik hop kon vinden, de plant bedoel ik). Toen zag ik een stern toevallig daar. Ik heb echt te weinig verstand van vogels om hem een naam te geven. Als er geen bekende Nederlandse naam is, zou ik toch gewoon de wetenschappelijke naam gebruiken.

Wil je trouwens (nu ik nog niet naar Avifauna ben geweest) dat ik je een paar vogelfoto's mail die ik daar ook gevonden heb?? Het is toch meer jouw specialiteit om er wat over te schrijven.

Elly 00:56 16 feb 2003 (CET)

Als je naar zijn 'achternaam' kijkt dan is Antilliaanse stern aannemelijk. Pieter 01:06 16 feb 2003 (CET)

Ook wetenschappelijke namen zijn niet altijd eenduidig. Wat te denken van de Reuzenstern? Is het Hydroprogne caspia of Sterna caspia? Of is het gewoon Kaspische stern? Pieter 01:13 16 feb 2003 (CET)

Je hebt met beide gelijk Pieter. Soms loop ik ook op tegen tegenstrijdigheden in de weteschappelijke naamgeving, want daar wordt ook heerlijk mee gerommeld. Ik doe maar gewoon m'n best kijk soms hiernaar soms daar en als iemad iets zinnigers weet, ook best. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er echt officiele Nederlandstalige namen zijn voor alle 9300 soorten, maar wie weet kan Wiki daar zelfs wel een aanzet toe geven. Jcwf 01:21 16 feb 2003 (CET)