Overleg:Antedateren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Erg bijzonder dat deze wikipedia-pagina het enige resultaat op google is als je zoekt naar antedanteren. 195.240.177.223 10 jul 2009 21:58 (CEST)

Nee, het is niet het enige resultaat van antedanteren, maar het hoogst gerankte resultaat voor antedateren. Google zegt (tegen mij) "bedoelde u antedateren?" en geeft vervolgens de top-2 resultaten voor die suggestie. Niels? 10 jul 2009 22:09 (CEST)

"Antidateren" onjuist?[bewerken]

In het artikel staat dat de spelling "antidateren" onjuist is. In het Groene boekje wordt het woord echter wel genoemd. Ik heb geen woordenboek bij de hand en kan dus niet nagaan of het woord bestaat onder een andere betekenis. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit het geval is. Etymologisch is het voorvoegsel "anti" misschien wel onjuist, maar het lijkt er dus op dat de spelling tegenwoordig wel degelijk correct is. Kan iemand dit verifiëren dan wel falsificeren? DarkHorse 23 jul 2009 13:12 (CEST)

De i is hier een normale klankverandering. Dit artikel wijst erop dat hetzelfde verschijnsel optreedt bij anticiperen. Dat vindt iedereen een normaal woord, niemand beweert dat het eigenlijk 'anteciperen' zou moeten zijn. Darkhorse heeft dus gelijk. Ik meen me te herinneren dat sommige stijlboeken zelfs een uitgesproken voorkeur hebben voor 'antidateren'. Antedateren zou hypercorrect zijn. Bever (overleg) 15 mei 2018 03:54 (CEST)