Overleg:Apollonius Rhodius

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 dagen geleden door Regularclassicsstudent in het onderwerp Veranderen (volgorde) informatie + toevoegen nieuwe informatie

Veranderen (volgorde) informatie + toevoegen nieuwe informatie[brontekst bewerken]

hierbij enkele zaken om aan te werken als men tijd en kennis heeft, en tot dat moment een notitie voor mensen die het artikel lezen:

Het lijkt mij gepast om het subkopje "nuancering" voor "levensloop" te plaatsen: wie niet verder leest omdat ze denken het antwoord te hebben zal alles in het eerste subkopje voor waar aannemen, terwijl wetenschappelijk onderzoek al lang heeft gesteld dat de overgeleverde bronnen (hoogst) onbetrouwbaar zijn; ik heb tot nu toe geen enkele wetenschappelijk artikel gelezen dat wat dan ook van deze informatie meer dan een "waarschijnlijkheid" durfde te noemen. Met dat in gedachten lijkt "Geleerden als Mary R. Lefkowitz gaan zelfs zo ver" me ook te sterk.

Afgezien hiervan zou het artikel ook baat hebben bij een stuk over Apollonius' invloed op Vergilius' Aeneis en Valerius Flaccus' Argonautica. Ik zou hier eerst meer onderzoek naar moeten doen voordat ik een zinnig stuk neer kan zetten, maar zo is het in ieder geval even genoemd.

Als laatste zijn er hier en daar wat taalcorrecties die nog gemaakt moeten worden.

Hartelijke groet, Regularclassicsstudent (overleg) 1 mei 2024 11:44 (CEST)Reageren