Overleg:Apostolische Kerk in Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Herder

Commentaar bij de verwijderde tekst: In de begin tijd van de "Catolic Apostolic Church" ([Katholiek Apostolische Kerk]), toen zij nog gevormd werd door het onderwijs van Edward Irving accepteerde (?) - (er was toen nog geen sprake van de CAC!) omarmde ze de gaven van het spreken in tongen met enthiousiasme, en verwees men het afwijzen ervan als een vorm van afwijzen van het werk van de Geest. Dit wordt heel duidelijk in het boek over het leven van Edward Irving van Arnold Dalimore. Dit heeft geduurd tot na het aanstellen van de apostelen van deze kerk. [1]

De zin Toch is het duidelijk (?) dat de manier (welke?) waar Edward Irving er mee omging (hoe?) wel op verzet moest stuiten binnen deze kerk. zegt niets en is bovendien POV.

Het boek van Dalimore is slechts secundaire literatuur van meer dan 100 jaar later en alleen al qua titel tendentieus. Op welke uitspraken van Irving baseert Dalimore zijn beweringen? (De beweringen hierboven hebben m.i. eerder te maken met de gave van profetie dan met (onverstaanbere) tongentaal.)

Dit onderwerp is trouwens niet de plaats om de opvattingen over tongentaal te plaatsen, kan beter onder Christelijke glossolalie.

Herder overleg 12 feb 2007 22:58 (CEST)Reageren