Overleg:Arbeid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De omschrijving zoals deze gegeven was komt overeen met de definitie van arbeid zoals deze in de Natuurkunde gehanteerd wordt. Arbeid houdt dan in : de totale hoeveelheid kracht (gemeten in Newton), gedurende een aantal seconden, of totdat een bepaald voorwerp met een bepaalde massa een bepaalde snelheid of afstand heeft bereikt.

In Nederlandse begrippen betekend het meer zoiets als werk dat door een arbeider(werknemer) uitgevoerd wordt.

Als deze pagina al zou bestaan, zou het in ieder geval een doorlinkpagina moeten zijn.

Pven Woensdag 6 augustus 4:00 CET (onder voorbehoud van typefouten, ben erg moe, want het is diep in de nacht)

Je hebt gelijk, hier is het nog niet zo laat, maak er wel even een doorverwijs van Jcwf 6 aug 2003 04:21 (CEST) welterusten

Ik heb bij de tweede betekenis arbeid (economie) vervangen door werknemer, nadat ik bij de referenties had gezien dat de enige pagina die naar de economische betekenis van arbeid linkt, die bij het 'wonen en werken'-overzicht is. Kennelijk is er dus absoluut geen behoefte aan, ik zou trouwens ook niet weten wat je over 'arbeid' zou moeten schrijven. Een link naar werknemer is dan zinvoller, hoewel dat artikel ook nog geschreven moet worden... Fruggo 8 aug 2003 21:02 (CEST)

Tja, Fruggo! Daar heb je me toch even op m'n ziel getrapt, verdorie. Niet weten wat er over "arbeid (economie)" te schrijven valt.... Ik waarschuw je. Dit wordt de komende jaren een heel boek en ik zal erop toezien dat je alles leest! Dick Bos 1 nov 2004 23:07 (CET)

Arbeid in de maatschappijleer[bewerken]

Kan iemand eens een bron of een verwijzing bij deze met enige stelligheid als "de correcte definitie" geponeerde omschrijving geven? Heel helder ziet het er allemaal m.i. niet uit. Dick Bos 6 jun 2008 19:53 (CEST)