Overleg:Ares (mythologie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bronnen: Delen van deze pagina zijn afkomstig van http://users.pandora.be/flubberr/ , overgenomen met toestemming van de auteur van het geciteerde originele werk.

Slechte laatste zin[bewerken]

Hallo. De laatste zin vind ik compleet overbodig. Het gaat om de zin; "Hij was de enige god waarbij mensenoffers zijn altaar ontsierden." Deze zin ontbreekt een historisch besef. Het feit dat de mensen in die periode wel mensen offerden zegt dat zij daar klaarblijkelijk geen problemen mee hadden (of in ieder geval de meerderheid). Op het moment dat men zich met geschiedenis bezig houdt, is het belangerijk dat men zich objectief insteld. Als gezegd wordt dat mensenoffers een altaar ontsierden, geeft dat aan dat de schrijver het hier niet mee eens was, en het afkeurd. Welk persoon, serieus met geschiedenis bezig, laat moderne normen en waarden los op oude gebruiken?

Hierom zou ik graag zien dat de laatste zin veranderd of verwijderd wordt, als er meer mensen het met mij eens zijn.

Ik wacht af, Anne.

Ik ben het inderdaad met je eens dat deze zin een oordeel velt. Ik zal hem dan ook vervangen door "Hij was de enige god die mensenoffers schijnt te hebben gekregen." Evil berry 15 okt 2007 02:16 (CEST)

illustratie[bewerken]

De eerste illustratie (van het wit marmeren beeld) dat zogezegt een beeld moet zijn van Ares. Staat ook bij Mars (de romeinse god van vee en landbouw, later god van de oorlog) als illitratie opgegeven. Ik zou graag willen opmerken over de vorm van het schild rond is en dat deze zeker weten Grieks is, dus nooit van een romeinse god kan zijn.

Je hebt gelijk. De "Ares" van de Villa Hadriana is vermoedelijk een Romeinse kopie van een Grieks origineel. Als notoir hellenofiel zou Hadrianus natuurlijk de voorkeur hebben gegeven aan een Grieks beeld. Dat het toch op het artikel over de Romeinse god Mars is terecht gekomen, zal waarschijnlijk een vergissing geweest zijn. Evil berry 15 okt 2007 02:16 (CEST)