Overleg:Augustin de Lestrange

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik (Johan Lont) heb het volgende mailtje gestuurd aan 'herman.lenting -apestaartje- freeler -punt- nl' Johan Lont 25 nov 2005 14:21 (CET)[reageer]


Geachte heer Lenting, Op 17 november werd er in de vrije internetencyclopedie Wikipedia een artikel geplaatst over Augustin de Lestrange (http://nl.wikipedia.org/wiki/Augustin_de_Lestrange).

Er ontstond toen eerst enige twijfel omtrent het nut van dat artikel, en later, nadat het artikel was uitgebreid, ontstond er enige twijfel omtrent de auteursrechtensituatie. Op de gebruikerspagina van 'RonaldB' plaatste iemand toen de volgende tekst:

Er is geen sprake van schending van auteursrechten: ik ben zelf de schrijver van de 'Geschiedenis van de Trappistenorde' waarnaar u waarschijnlijk verwijst.
Haflinger = drs Herman Lenting = ik!

Ik stuur nu een e-mail, omdat eerdere berichten via de overlegpagina's niet altijd gezien werden.

Laat ik een paar dingen uitleggen.

  1. Er worden dagelijks tientallen tot honderden artikelen aan Wikipedia toegevoegd. Die worden snel door vrijwilligers gecontroleerd. Als er bijvoorbeeld twijfel is of het geen illegaal gekopieerde tekst is, komt het artikel op een lijst, waarna het twee weken krijgt, waarin een en ander uitgezocht kan worden. Vanwege de grote hoeveelheid, is er geen tijd om alles helemaal uit te zoeken voor het op die lijst komt. Onze excuses als dat wat bot op u overkomt.
  2. Ik wijs u er bij voorbaat op, dat op Wikipedia in principe iedereen zich met elke tekst mag bemoeien. Het kan dus zijn, dat iemand stukken van uw teksten op Wikipedia naar eigen goeddunken veranderd. Pas als blijkt dat er verschil van mening over de tekst is, is het 'verplicht' om wijzigingen op de bijbehorende overlegpagina te motiveren. Overigens kunnen alle oude versies van een tekst altijd nog opgeroepen worden. De oude tekst is niet 'verloren'.

Ik verzoek u nog even te bevestigen (door een reply op deze mail), dat u inderdaad de tekst ter beschikking stelt van Wikipedia onder de licentievoorwaarden, zoals op de nl.wikipedia.org genoemd. Die licentievoorwaarden komen er feitelijk op neer, dat de tekst vrij gekopieerd mag worden.

Met vriendelijke groeten, Johan Lont


Op 25 nov 2005 2:38 kreeg ik het volgende antwoord per mail. Ik heb de namen van artikelen in wiki-links veranderd en een paar 'line-break codes' (<br>) toegevoegd. De rest is hier ongewijzigd gekopieerd. Johan Lont 25 nov 2005 15:09 (CET)[reageer]


Zoals alle voorgaande artikelen,dfie ik opWikipedia plaatste (Jean de Rancé, Eugène de Laprade, Trappisten, Abdij Koningshoeven) stel ik ook het artikel over Augustin de Lestrange onder uw licentievoorwaarden ter beschikking. Datzelfde geldt ook voor alle teksten, die ik in de loop der jaren op Internet plaatste, o.a. 'Geschiedenis van de Trappistenorde' (bijna 200 pagina's). Dus ieder mag overnemen of citeren naar believen.
Met vriendelijke groet,
Herman Lenting