Overleg:Baud (telecommunicatie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een deel van de informatie op deze pagina lijkt meer thuis te horen op andere pagina's:

  • De alinea over "Het aantal signaalwisselingen dat een kanaal kan overdragen" lijkt te gaan over het Bemonsteringstheorema van Nyquist-Shannon.
  • De alinea over "De maximale datasnelheid van een kanaal" en de volgende alinea lijken mij meer thuis te horen bij een stukje over de telefoonlijn

Verder zou "signaalwisselingen" misschien vervangen kunnen worden door "symbolen".

Emvee 20 mrt 2005 22:24 (CET)[reageer]

Wijzigingen 8 mei 2005 16:48[brontekst bewerken]

Ik vind de wijzigingen van 8 mei 2005 16:48 geen extra duidelijkheid opleveren maar eigenlijk meer verwarring:

op een informatieverbinding (bijvoorbeeld een koperen geleider)

Het begrip informatieverbinding wordt nauwelijks gebruikt (google geeft maar 2 hits) en bij een koperen geleider denk ik toch meer aan sterkstroom.

is daarom wel correct: maar per signaalwisseling op het dattransmissie kanaal kunnen meerdere bits worden overgedragen als zodanig is het dus niet correct.

Is wel correct, maar toch niet correct?

Echter als men de digitale ingang of uitgang van het modem beschouwd zoals gebruikelijk -dus de nuttige digitale overdrachtsnelheid zonder synchronisatie overhead en modulatie- dan klopt het wel.

Ik snap dit eigenlijk niet: de overhead van een modem bij 8N1 is maar 1/9 terwijl als je BPSK naar QPSK over gaat een factor twee winst hebt. Ik snap dus niet hoe dit tegen elkaar kan wegvallen.

Emvee 9 mei 2005 20:15 (CEST)[reageer]

Sorry als het verwarring geeft, anders verander je het maar op een andere manier. Ik heb dit veranderd naar aanleiding van een verandering bij het lemma modem tegen de achtergrond van het verschil tussen de Baud-snelheid en "bit per seconde" zoals dat werd gesteld. (zie overleg modem) Het verschil komt m.i. door de plaats waar je de Baudsnelheid meet: op de digitale ingang of in het modulaat aan de uitgang van de modulator (bij het demoduleren natuurlijk andersom). De snelheid van een modem wordt netto qua digitale info opgegeven. Daarbij komt dan iets aan overhead voor synchronisatie enzo (ongeveer 10 of 20%)en dan door de modulatie neemt de baudsnelheid factoren af door de meerwaarde logica. (kijk bij modem bij "achterliggende techniek") De discrepantie tussen de twee lemma's komt m.i. voort uit de opmerking dat de term Baud werd gebruikt voor 'een datatransmissiekanaal' bij het lemma "Baud" zoals het was. Baud kan veel breder gebruikt worden, ook bij een printspoor, een draad, een geleider, of een verbinding binnen een chip. Daarom heb ik het veranderd. Jan Duimel 11 mei 2005 11:12 (CEST)[reageer]


Ik heb bij het overleg van modem gekeken maar kon daar niets vinden. Ik heb inmiddels de tekst aangepast.

Ik vind eigenlijk dat er nog steeds te veel informatie op staat die eigenlijk ergens anders thuis hoort. Ik zal eens nagaan of die informatie ook daadwerkelijk daar te vinden is en zo ja het hier weg halen.

Emvee 18 mei 2005 23:07 (CEST)[reageer]

What a short text with missing parts. Where is the unit? Have a look at the englisch article! --Kiu77 (overleg) 29 mrt 2011 12:11 (CEST)[reageer]