Overleg:Belgische militaire begraafplaats

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De inleidende zin van het artikel[brontekst bewerken]

De inleidende zin van de oorspronkelijke versie was: Een Belgische militaire begraafplaats in de zin van onderhavig artikel is een begraafplaats voor Belgische oorlogsslachtoffers die ontstaan is tijdens de Eerste Wereldoorlog en waarbij de Belgische staat betrokken is.

Die zin werd gewijzigd als volgt:

Een Belgische militaire begraafplaats is een begraafplaats voor Belgische militaire oorlogsslachtoffers die ontstaan is tijdens de Eerste Wereldoorlog en waarbij de Belgische staat betrokken is.

De wijziging is ten onrechte om volgende redenen:

De Belgische militaire begraafplaatsen zoals ze gekend zijn in België zijn niet allemaal militaire begraafplaatsen in de strikte zin van de woorden. Op sommige begraafplaatsen die als militaire begraafplaatsen gekend zijn werden ook burgers begraven. In vele gevallen zijn zogenaamde militaire begraafplaatsen een onderdeel van een burgerlijke gemeentelijke begraafplaats. Militaire en burgerslachtoffers van de oorlog werden in het buitenland begraven. De verantwoordelijkheid voor het onderhoud varieert. Het artikel is niet beperkt tot de militaire begraafplaatsen in de strikte zin van de woorden. Daarom de oorspronkelijke bepaling in de zin van onderhavig artikelbij Belgische militaire begraafplaats

Referte 9 omtrent Vlamingen en Walen[brontekst bewerken]

De Duitstalige gemeenschap werd volledig vergeten; ten onrechte. Daarom de wijziging [1].

Frans90245 (overleg) 27 dec 2014 12:16 (CET)[reageer]

  1. Ook in 2014 zijn de begrippen Vlaming en Waal niet eenduidig omschreven. Het federale België kent geen sub-nationaliteit. Wie in het Nederlandse taalgebied woont wordt geacht tot de Vlaamse Gemeenschap te behoren. Wie in het Franse taalgebied woont wordt geacht tot de Franse Gemeenschap te behoren (uitgezonderd de inwoners van een aantal gemeenten in het Duits taalgebied die geacht worden te behoren tot de Duitstalige Gemeenschap). Wie in Brussel woont moet zich niet bekennen tot de Vlaamse of Franse gemeenschap. Een Brusselaar kan voor elk apart aspect van het samenleven aansluiten bij de ene of de andere gemeenschap.