Overleg:Berserker

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door 82.168.243.40 in het onderwerp Onoverwinnelijk

Onoverwinnelijk[brontekst bewerken]

In de tekst staat:

"Deze rituelen gingen waarschijnlijk gepaard met het gebruik van hallucinogene middelen zoals Amanita Muscaria (Vliegenzwam) met mede gemengd, waardoor ze zich niets van pijn of wonden aantrokken gedurende de strijd."

Dit vermoeden is gebaseerd op het feit dat het vrij zeker is dat er vrij algemeen in heel Noord en Midden Europa een Amanita Muscaria cultus heeft bestaan die door de Kelten en Germanen is overgenomen.

Echter bedwelmingsverschijnselen van de Amanita Muscaria alleen komen niet goed overeen met die Berseker woede, hun verharding van de huid, en hun ongevoeligheid voor verwondingen tijdens de strijd.

Nu wil het feit dat ik overgevoelig ben voor Hedera (Poison Ivy), en dus ervaring heb met de gevolgen daarvan.

Hedera veroorzaakt bij mij vanaf een dag tot enkele dagen na aanraking gedurende ongeveer twee weken een aantal verschijnselen die mij sterk doen denken aan de beschrijving van de Berseker.

Mijn huid verhard zich en ik krijg een vreselijke jeuk die dag en nacht aanhoudt. Die jeuk is werkelijk om gek van te worden en meer dan eens heb ik onder een gloeiend hete douche gestaan om door middel van de pijn de jeuk te verzachten.

Toentertijd bestond vrijwel heel Noord-Europa uit bos. En laat de Hedera in die bossen nu net een zeer algemeen voorkomende bodem bedekker zijn geweest.

De Kelten en Germanen moeten de effecten van deze plant op daarvoor gevoelige leden binnen hun gemeenschap hebben gekend. En hebben daarvan ongetwijfeld gebruik gemaakt, zolang dit nog een voordeel opleverde in het gevecht.

En mocht je niet willen wachten op de jeuk en huidverharding van de Hedera dan kun je jezelf altijd nog door de eveneens algemeen voorkomende brandnetels heen rollen. De jeuk komt dan snel genoeg. Hoe het daarbij met de huidverharding zit weet ik niet goed. Ik heb mijzelf nog nooit bewust door de brandnetels gerold.

82.168.243.40 28 mei 2010 13:58 (CEST)Reageren