Overleg:Bibliografie van de geschiedenis van de Middeleeuwen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

titel[brontekst bewerken]

Geachte BoH, Wederom prima werk! Toch twee opmerkingen, waarvan de eerste de belangrijkste is.

  • Ik ben niet blij met de titel. Ik zou kiezen voor Bibliografie van de geschiedenis van de Middeleeuwen. Ik raad aan dit met Bessel Dekker en/of in het Taalcafé te overleggen alvorens de titel te wijzigen.
  • Het verbaast mij dat The new Cambridge medieval history / [ed. board: David Abulafia ... et al.] (1995-2005), 7 delen, niet genoemd wordt. Ik zou het werk zeker niet op mijn gezag aan de lijst toevoegen, maar het verbaast mij dat Blockmans, W.; Hoppenbrouwers, P. (2006) het niet noemt.

hartelijke groet, S.Kroeze 10 dec 2008 19:46 (CET)Reageren

Ik bedacht mij later dat dit inderdaad een betere titel zou zijn. Ik denk dat ik het direct verander.
Dat Cambridge niet genoemd werd bij de algemene sectie verbaasde mij ook. En dat terwijl wel andere Cambridge titels genoemd worden. Misschien dat het verderop bij de hoofdstukken genoemd wordt, maar dat kan ik mij eigenlijk niet voorstellen. Ik zal eens kijken of deze wel in Introduction to medieval Europe, 300-1550, de Engelse vertaling, staat. Groet, BoH 10 dec 2008 20:23 (CET)Reageren

Kritiek[brontekst bewerken]

In deze vorm hoort het lemma m.i. niet thuis op wiki. Als een dergelijk lemma zinvol wil zijn dan dient het een bibliografie te zijn waarmee iedere gebruiker verder kan komen. Deze is afkomstig van één, Nederlands, handboek. Vrijwel alle boeken zijn engelstalig, terwijl voor een student aan een Vlaamse universiteit naar mijn idee een boekenlijst voor de Middeleeuwen een aanzienlijk aantal Franse titels zal geven (althans als ik mijn tekst van Van Caenegem (kandidaatscursus RU Gent) mag geloven). Ik mis bovendien Painter en Pirenne, hetgeen mij toch een zware omissie lijkt. Als we een Bibliografie willen, (waar wel, waar niet, hoe specifiek, welke talen) dan mag die m.i. niet gebaseerd zijn op één handboek. Peter b 18 dec 2008 00:33 (CET) (Dat Huizinga ook ontbreekt maakt het voor een Groninger er ook niet beter op ). Peter b 18 dec 2008 00:37 (CET)Reageren

Wim Blockmans is een Vlaming. Maar stel maar andere handboeken voor. BoH 18 dec 2008 08:25 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bibliografie van de geschiedenis van de Middeleeuwen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 apr 2019 12:30 (CEST)Reageren