Overleg:Bonnendag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Is dit echt jargon binnen de politie of is het woord een grappig verzinsel van een journalist? Alle media schrijven het woord met aanhalingstekens en in geen enkele bron kon ik opmaken dat het een door de politie gebruikte term is. Eerlijk gezegd lijkt het mij een Telegraaf-hype, en ik vraag me af we daar met Wikipedia aan mee moeten doen. Falcongj 21 aug 2006 09:14 (CEST)

-twijfel. Ik heb de omschrrijving aangepast. Dus een term die door de media gebruikt wordt in plats van politie jargon. Bedankt voor het meedenken. --Ajoman 23 aug 2006 10:26 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bonnendag. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 mei 2018 12:07 (CEST)

Afgeschaft?[brontekst bewerken]

Ik raadpleegde dit artikel in de hoop te vinden wanneer dat "bonnenquotum" is afgeschaft, maar vergeefs. Bij mijn weten worden (althans officieel) individuele agenten niet meer afgerekend op het aantal bonnen dat zij uitschrijven, maar ik lees in het artikel dat dit getal toch nog een belangrijk criterium is voor korpsbeheerders. Nog steeds? Ik ben er natuurlijk niet op tegen dat de politie ijverig haar werk doet, maar de politie is geen "strafmachine" doch een organisatie die de openbare orde bewaakt, in eerste instantie op eigen gezag, met het strafrecht slechts als stok achter de deur. Ik herinner me ook dat een automobilist die de pech had dat hij slecht weer van de weg raakte en voor duizenden € schade had aan zijn auto een bon kreeg wegens onvoorzichtig rijden. De politie was bij dit ongeval geroepen, en moest daar natuurlijk wel wat aan "verdienen". Rbakels (overleg) 21 nov 2020 14:13 (CET)