Overleg:Bronsttijd

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In het artikel stond:

De mens is een opvallend zoogdier wat betreft de bronsttijd. Een mens heeft namelijk geen bronsttijd. Hoewel onze voorouders dit waarschijnlijk wel hebben gehad, is het onduidelijk waarom het bij ons is verdwenen.

Uit de Engelse wikipedia w:en:Estrus kon ik afleiden dat mensapen ook geen bronsttijd, maar wel een menstruatiecyclus hebben. Daar stond echter geen informatie over de mogelijkheid dat de voorouders van de mensapen wel een bronsttijd gekend hebben.

Ik vroeg me af

  1. waar is het op gebaseerd dat de voorouders van de mens een bronsttijd hebben gehad?
  2. Weet iemand iets over een mogelijke bronsttijd bij de voorouders van mensapen?
  3. Over welke voorouders van mensen gaat het: 1. Mensen uit de steentijd; 2. Neanderthalers en dergelijke; 3. nog vroegere evolutionaire voorlopers van de mens?

Als hier niet iets concreets over gezegd kan worden, kan het beter weggehaald worden. Johan Lont 17 okt 2005 16:44 (CEST)[reageer]

Ik heb nu het stuk over de mens maar weggehaald. Immers, de paragraaf begint met te zeggen dat mensen geen 'bronsttijd' kennen, dus de rest van het verhaal hoort niet thuis in dit artikel. Een link naar menstruatiecyclus is genoeg. Johan Lont 31 okt 2005 17:10 (CET)[reageer]