Overleg:Bunkers langs spoorlijn 64

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Davv69 in het onderwerp Tips ter verbetering

Tips ter verbetering[brontekst bewerken]

Een wikipedia artikel begint met een inleiding waarin in niet meer dan één alinea een korte en zinvolle omschrijving van het artikel wordt gegeven onder gebruikmaking van de titel van het artikel in vette letters. De beschreven term staat idealiter vooraan de eerste zin (lidwoorden daargelaten); waar dit gekunsteld zou overkomen, kan hiervan worden afgeweken. Wanneer het gaat om een vernederlandste vorm van een anderstalige term kan men het best deze tussen haakjes achter de vetgemaakte titel plaatsen. -- Zie ook WP:Conventies Bijvoorbeeld:

De Hindenburglinie was een Duitse militaire verdedigingslinie in noordwest-Frankrijk die werd aangelegd in de winter van 1916/1917, tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In die zin wordt meteen vermeld in welk jaar het werd aangelegd. Dat zou voor dit artikel ook een mooie toevoeging zijn. Daarnaast is het wel mooi te vermelden van waar tot waar de bunkers lagen. Bijvoorbeeld:

De linie liep van Lens (nabij Arras) in het westen tot de Aisne nabij Soissons in het oosten. Het verkortte het Duitse front met 50 kilometer en maakte dus veel troepen vrij, die elders konden worden ingezet.

Probeer tot slot nog een goede categorie voor het artikel te vinden. Ik ga voorlopig [[Categorie:Eerste Wereldoorlog in België]] toevoegen, maar misschien is er nog een betere. Vriendelijke groet, --Davv69overleg 13 feb 2011 16:16 (CET)Reageren