Overleg:Charles Liedts

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vrijmetselaar?[brontekst bewerken]

Op het lemma is Liedts geplaatst in de categorie 'vrijmetselaar'. In Le Parlement Belge 1831-1894 van De Paepe en Raindorf wordt hij (zonder referentie) als vrijmetselaar vermeld. Niets is evenwel minder zeker. Hij wordt immers nergens anders als dusdanig vermeld in:

  • La Belgique maçonnique van 1887, die nochthans eerder een broeder te veel dan te weinig vermeldde, vermeldt hem niet.
  • Hetzelfde geldt voor Les préurseurs du communisme (1940) waarin nog heel wat tijdgenoten van Liedts op de lijst van vrijmetselaars voorkomen.
  • De catalogus van de tentoonstelling Een eeuw vrijmetselarij in onze gewesten, (1983) vermeldt hem niet, hoewel aandacht wordt geschonken aan heel wat van zijn tijdgenoten: Joseph Lebeau, Frère-Orban, André Fontainas, Eugène Defacq, Nicolas Rouppe, enz.
  • In La représentation maçonnique dans les noms de rues de Bruxelles (1982), geschreven door de zorgvuldige Lucie Peellaert komt hij evenmin voor, hoewel zijn naam gegeven werd aan een plein en een straat in Schaarbeek. Dit betekent dat zij, die tot de broederschap behoorde, nergens een aanwijzing heeft gevonden dat Liedts vrijmetselaar was.

Het blijft dus een vraagteken of de vermelding wel juist is. Andries Van den Abeele (overleg) 5 jun 2014 12:03 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Charles Liedts. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 mei 2018 21:54 (CEST)[reageer]