Overleg gebruiker:Andries Van den Abeele

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Archief

Archiefpagina's met overlegbijdragen
Archief 2007-2009Archief 2010Archief 2011Archief 2012Archief 2013Archief 2014Archief 2015Archief 2016Archief 2017

Hallo Andries Van den Abeele, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.955.258 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Zoals beloofd! Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 jan 2007 10:45 (CET) |}


Luc Devliegher[bewerken]

Beste, ik zag dat u veel hebt bijgedragen aan het wikipedia artikel over Luc Devliegher. Ik wou een mogelijke suggestie voorleggen voor toevoeging van zijn wapenschild. Het is nummer 23 op deze pagina ; https://www.wazamar.org/Familiewapens-in-de-Nederlanden/Heraldische-Wapenregisters-in-de-Nederlanden/VHR/a-HerWapNed-register-vhr-2.htm Het enige probleem dat ik persoonlijk heb is dat de link geen officiële webpagina is, daarom dat ik dit aan u wil voorleggen in plaats van zomaar dingen toe te voegen zonder ondersteunende bron. IlseDevliegher

Waarde Mevrouw,
Kan u het wapenschild op 'Wiki Commons' plaatsen? Eenmaal daar geaccepteerd kan u het zonder probleem bij het artikel op Wikipedia toevoegen. Met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 13 jan 2019 16:35 (CET)

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[bewerken]

SchrijversUil 2018
Uitreiking
WikiUilen 2018
WikiUil
De
SchrijversUil 2018
is uitgereikt aan
Andries Van den Abeele
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo Andries Van den Abeele, Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de SchrijversUil 2018!!

We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil (hier links afgebeeld) krijg je ook deze digitale WikiUil (hier rechts) die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Taketa & Romaine 13 jan 2019 09:28 (CET)

Van harte gefeliciteerd, Andries! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 13 jan 2019 12:16 (CET)
Hoi Andries, we treffen elkaar zelden hier, maar ik waardeer je werk, van harte. HenriDuvent 13 jan 2019 13:00 (CET)
Van harte gefeliciteerd met deze welverdiende uil, naast schrijven van kwaliteitsartikelen ben je ook nog eens een kei in het redden van andermans "pennenvruchten" van de TBP lijst af! Ga vooral zo door! Met vriendelijke groet, Rode raaf (overleg) 13 jan 2019 13:53 (CET)
Dikke proficiat! Zeer verdiend! KroySquare.jpgDirkVE overleg 13 jan 2019 17:08 (CET)
Beste Andries, van harte proficiat. Deze WikiUil is zeker verdiend. ̴̴JoJan (overleg) 14 jan 2019 17:19 (CET)

Jean-Baptiste Piron[bewerken]

Hallo Andries Van den Abeele, is ergens te achterhalen of de markt van Couvin naar hem werd genoemd: "Place Général Piron"? Ik vraag het maar i.v.m. deze afbeelding. Glimlach Lotje (overleg) 15 jan 2019 09:34 (CET)

Aangezien hij in Couvin geboren is, is er natuurlijk wel de meeste kans dat de naam naar hem verwijst. Desnoods eens telefoneren naar het gemeentehuis van Couvin? Andries Van den Abeele (overleg) 15 jan 2019 11:21 (CET)
Ze zullen me zien komen daar in Couvin denk ik. Glimlach toch bedankt. Lotje (overleg) 15 jan 2019 12:11 (CET)
Hoi Lotje, volgens dit toeristenplattegrondje op de website van de gemeente Couvin, zou de Place général Piron inderdaad vernoemd zijn naar Jean-Baptiste Piron (tweede pagina, nummertje 2). Ook volgens de Franstalige collega's zou dit het geval zijn, en zij vermelden daarbij nog dat de gemeente op 25 mei 1948 tot deze naamsverandering heeft besloten. Ik weet niet of je dit slechts uit aardigheid wilde weten, of dat je echt een serieuze bron nodig hebt voor deze vernoeming, maar mocht dat laatste het geval zijn, dan helpt die datum je wellicht verder bij het zoeken.
En nu ik dan toch vertoef op de overlegpagina van de winnaar van de SchrijversUil, natuurlijk ook mijn hartelijke felicitaties aan het adres van Andries! Matroos Vos (overleg) 15 jan 2019 19:34 (CET)
Dank u wel Matroos Vos, dat is heel vriendelijk. Andries Van den Abeele (overleg) 16 jan 2019 10:26 (CET)
Bedankt Matroos Vos. Ik vulde de beschrijving aan en zie wel of er nog wordt gereageerd. Glimlach Ondertussen blijf ik zoeken naar een afbeelding van de man. Lotje (overleg) 17 jan 2019 10:36 (CET)
Graag gedaan. Ik ben alleen bang dat die toevoeging niet geheel juist is. Er wordt nu gesuggereerd dat de markt reeds in 1940 Place général Piron heette. Matroos Vos (overleg) 17 jan 2019 10:55 (CET)

Xavier Darcos[bewerken]

Beste collega. Er staat in het artikel: "Xavier Darcos … was een Frans latinist, ambtenaar, burgemeester, senator, diplomaat en minister." Nu kan het zijn dat deze persoon niet meer de functies burgemeester, senator, diplomaat en minister vervult, maar hij is toch nog steeds Frans latinist en ambtenaar?
Er staat ook: "Xavier Darcos was een zoon van de ambtenaar Darcos." Hij is toch nog steeds de zoon van ambtenaar Darcos?
En er bestaat (nog) geen categorisatie Latinist. Misschien de Categorie:Vertaler vanuit het Latijn hernoemen? Groet, VanBuren (overleg) 16 jan 2019 20:33 (CET)

Beste Van Buren, U hebt natuurlijk gelijk en ik aarzel ook vaak als ik over nog levende personen schrijf, of ik dit in de tegenwordige of verleden tijd redigeer. Ik neig nogal naar de verleden tijd, omdat vroeg of laat de persoon toch zal overlijden en er dan niemand zal moeten opdraven om de tegenwoordige tijd om te zetten in verleden tijd. Ik blijf dus twijfelen. Wat de categorie 'latinist' betreft, ik denk er nog over na. Andries Van den Abeele (overleg) 17 jan 2019 11:22 (CET)