Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search


Stemlokaal[bewerken]

Ik zag dat je een reactie had achtergelaten op de stem van De Geo in het stemlokaal. Het is echter volgens mij de bedoeling dat overleg plaatsvindt op de overlegpagina van de stemming, niet in de stemmingslijsten zelf. Zou je je reactie misschien kunnen verplaatsen? ~Met vriendelijke groet, Ealuscerwen (overleg) 1 jun 2018 19:45 (CEST)

Gedaan. Bedankt voor de tip. De Wikischim (overleg) 1 jun 2018 20:02 (CEST)

Dit kan beter[bewerken]

Hoi de Wikischim, ik begeef me even naar je OP omdat ik ergens over met je van gedachten wilde wisselen. Ik ben wat aan het rondkijken op de pagina Dit kan beter om te kijken hoe we die weer zo zouden kunnen inzetten dat artikelen veel effectiever worden opgeknapt. Nu worden dat soort artikelen veelal op TBP onder de aandacht gebracht terwijl er vaak niet genoeg reden is om het artikel daadwerkelijk te verwijderen. Als ik nu eens begin te neuzen op de pagina Wikipedia:Dit kan beter/Te veel nadruk op Nederland dan zie ik voornamelijk handgeschreven lijsten. Zou het niet handiger zijn om op deze pagina's het Sjabloon:Wereldwijd wereldwijd te plakken en dan dit overzicht te laten genereren? Ik zou graag naar een pagina willen waar je direct kunt zien wat de laatste nieuwe 'DKB'pagina's zijn. Misschien kunnen we dan zelfs die nieuwste pagina's bovenaan in de Kroeg laten zien (Dat is dan weer toekomstmuziek). Wat vind jij van het idee om deze pagina langzaam (1) om te bouwen naar een pagina waar je niet tig keer hoeft te klikken om de te verbeteren pagina's te zien, waar je (2) altijd de laatst toegevoegde DKB-pagina's ziet en (3) om alle pagina's die te weinig aandacht aan bv NL of België besteden voortaan van een sjabloon te voorzien? en (4) zou die dan boven of onderaan de artikelpagina moeten staan? Dank voor het meedenken, Ecritures (overleg) 8 jun 2018 22:07 (CEST)

Hoi Ecritures. Ik vind je voorstel om overzichten te genereren met behulp van Sjabloon:Wereldwijd op zich prima. Echter, ik zou het niet zomaar ten koste willen laten gaan van het gecreëerde overzicht op Wikipedia:Dit kan beter/Te veel nadruk op Nederland (en aanverwante zoals Wikipedia:Dit kan beter/Te veel nadruk op België). Allerlei gebruikers hebben door de jaren heen een hoop werk gehad om artikelen op deze beide lijsten van een motivering te voorzien en ze er desgewenst weer af te halen. Ook dat laatste is al meermaals gebeurd, dus de lijst werkt wel enigszins, zij het niet echt daverend helaas want het overmatige focussen op het Nederlandse taalgebied en dan met name Nederland is nog steeds een van de grootste zwakheden op dit project.
Ik heb zelf geloof ik een aantal jaar geleden al eens ergens voorgesteld om alle artikelen in de betreffende lijsten standaard van Sjabloon:Wereldwijd te voorzien, maar zoals het hier wel vaker gaat werd daar van diverse kanten afwijzend en enigszins allergisch op gereageerd. Dus of jouw voorstel het zonder enige weerstand gaat halen, is vrees ik ook nog even afwachten. De Wikischim (overleg) 8 jun 2018 22:44 (CEST)
gebruiker:Ecritures, is mijn reactie hierboven je misschien ontgaan? De Wikischim (overleg) 16 jun 2018 17:35 (CEST)
Nee hoor. Ik ben druk met andere zaken. Ecritures (overleg) 18 jun 2018 21:15 (CEST)
OK prima, denk er alleen wel even aan dat stilgevallen overleg hier na 3 weken automatisch wordt gearchiveerd. De Wikischim (overleg) 18 jun 2018 21:19 (CEST)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte De Wikischim,

De Arbitragecommissie heeft de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Blokkade Wwikix 6 niet aangenomen.

De Arbitragecommissie, 20 jun 2018 16:04 (CEST)

Vertaling artikel Économie de la Belgique[bewerken]

Hoi Wikischim, Graag vertaal ik bovengenoemd artikel dat in de wenslijst staat naar het Nederlands. Binnenkort start ik hiermee. Groet InLouKat (overleg) 21 jun 2018 09:49 (CEST)

Heel goed, bedankt voor het melden! Ik zal het de komende tijd in de gaten blijven houden. Veel succes. De Wikischim (overleg) 21 jun 2018 10:21 (CEST)