Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


onzin, dat is te sterk[bewerken]

Je schrijft dat joelen van geesten verjagen komt onzin is, maar je link naar de etymologische site geeft ook aan dat een (welliswaar omstreden) oorsprong van de midwinterfeesten komen, en die midwinterfeesten waren ... eh ... om de geesten te verjagen. Dus onzin is het niet, het is eerder welke versie je wilt geloven. En dan is het dus een kwestie van religie geworden. ed0verleg 25 feb 2018 19:57 (CET)

Hoi Edo, etymologiebank. nl zegt hierover letterlijk: Het eerste lid van de samenstelling joelfeest ‘midwinterfeest, kerstmis’ [1871; WNT wagen I heeft een andere etymologie]. Daar ging het mij hier dus alleen maar om. De door mij geschrapte zin legde wel degelijk een verband met het joelfeest, maar dat is dus onterecht. Lees ook wat er meteen na staat: Het is, wrsch. via Duits Jul(fest), ontleend aan Zweeds/Deens jul ‘kerstmis’, Oudnoords jól ‘midwinterfeest’, waarvan de etymologie omstreden is. Het werkwoord joelen is daarentegen een typisch voorbeeld van een onomatopee.
Overigens is Joelen wmb een artikel dat in de huidige vorm absoluut niet te handhaven is. Ik vrees helaas dat dit hele onderwerp zich als zodanig niet leent voor Wikipedia. Heb je er eigenlijk al eens over gedacht om iets op het Wikiwoordenboek te gaan doen? Dat is een geschikter project voor al dit soort zaken. De Wikischim (overleg) 25 feb 2018 21:02 (CET)
Update: inmiddels staat Joelen op de verwijderlijst. De Wikischim (overleg) 5 mrt 2018 12:40 (CET)

Beoordelingsnominatie Urinoir (doorverwijspagina)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Urinoir (doorverwijspagina) dat is genomineerd door Edoderoo. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180305 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 6 mrt 2018 01:03 (CET)

Als je per se wilt, mag je ook deze oagina (laten) behouden, en die andere nomineren. Ik besef nu pas dat deze ouder is, en heb eigenlijk meer het geluk/toeval laten bepalen welke van de twee genomineerd werd, dus als jij een voorkeur zou hebben, vind ik dat prima. Edoderoo (overleg) 6 mrt 2018 07:17 (CET)
Ik weet niet meer helemaal precies waarom ik vorig jaar deze DP aanmaakte, ik geloof omdat er al wel een "hoofdartikel" Urinoir was maar geen DP zoals in dit soort gevallen gebruikelijk is. Normaal gesproken maak ik nooit dit soort DP's aan omdat ik geen erg grote fan ben van de "Amsterdamconstructie". De nieuwe situatie vind ik eigenlijk prima. De Wikischim (overleg) 6 mrt 2018 10:17 (CET)
Ik ook, maar er zijn mensen die liefst overal een AC gebruiken, en ik wil er ook geen ruzie om maken. Maar dan is het hierbij opgelost, en gaat die tweede dp over 13 dagen vanzelf wel weg. Edoderoo (overleg) 6 mrt 2018 10:50 (CET)

Stop per direct met die stiekeme achterbakse dreigmails![bewerken]

Hier heb ik eerder al duidelijk gemaakt dat ik niet gediend ben van jouw dreigementen in stiekem mailtjes omdat je "berichten" het daglicht van Wikipedia blijkbaar niet kunnen verdragen. Van emails zoals ik er vandaag maar liefst twee heb ontvangen ben ik dus absoluut niet gediend! De tekst voor eenieder die het weten wil: "Laatste waarschuwing: nog een keer een smerige, vieze, gore verdachtmaking van jou aan mijn adres op de categorie-verwijderlijst en ik kaart dit aan bij de arbcom (wat ik toch al van plan ben omdat ik tegen binnenkort de huidige uitspraak "in beroep" ga.)". Dus nogmaals: als je me iets te zeggen hebt dan kan dat op mijn overlegpagina. Durf je het daar niet te plaatsen omdat je boodschap niet deugt? Dan zwijg voortaan. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 14:02 (CET)

Ter info: Ik heb op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/RegBlok verzocht om je (voor de zoveelste keer) op je ontoelaatbare gedrag aan te spreken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 7 mrt 2018 14:14 (CET)
Lees zelf nog eens een keer heel goed wat je hier precies over mij neerzette. Dat je je vervolgens nog over mij beklaagt bij het modkorps is eigenlijk al een gotspe op zich. Over de rest, de hele context e.d. heb ik het verder nu maar even niet. De Wikischim (overleg) 7 mrt 2018 14:16 (CET)
Hoi De Wikischim, een jaar geleden kreeg je een blok van een week wat samenhing met jouw misbruik van de mailfunctie (zie [1]). LeeGer heeft je twee maanden geleden op jou OP zeer duidelijk gemaakt dat als je hem wil bedreigen met een blokaanvraag hij daar geen interne email over wil ontvangen van jouw en dat je daarvoor gewoon diens OP kunt gebruiken (zie [2]). Dat lijkt me een redelijk verzoek maar desondanks ga je daar dus gewoon mee door waarbij je de mailfunctie misbruikt. Stop nu toch eens met het misbruik van die mailfunctie. Als je geen overlegbijdrage kan plaatsen omdat je het door de arbcom aan jou opgelegde dag-maximum al bereikt hebt, wacht je maar netjes tot de volgende dag. Dat kan nooit als excuus gelden voor nieuw misbruik. Ik heb trouwens ook geen behoefte aan interne emails van jou dus zet mij ook maar op je groeiend lijstje met wikipedianen die geen email van je willen ontvangen. - Robotje (overleg) 12 mrt 2018 09:28 (CET)

Vertaling Sport in der DDR[bewerken]

De vertaling is klaar en is klaargezet ter verdere verwerking op de projectnaampagina ITV. Ik hoop dat het goed bevonden wordt, maar sta uiteraard open voor commentaar / feedback / suggesties ter verbetering. 2A02:A448:1DF:1:9944:75E4:DB38:AC08 8 mrt 2018 22:07 (CET)

Bedankt voor het melden! Ik zal proberen hier binnenkort naar te kijken. Wanneer precies kan ik nu even niet zeggen. De Wikischim (overleg) 8 mrt 2018 22:32 (CET)
Kunt u misschien ook even de juiste link erbij geven, het artikel staat zo te zien nog niet in de hoofdnaamruimte. Als ik het wil helpen wikificeren moet ik even weten waar het precies staat. De Wikischim (overleg) 8 mrt 2018 22:34 (CET)
Het staat op: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Sport in der DDR Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 mrt 2018 23:32 (CET)
Bedankt nog voor de link. De Wikischim (overleg) 10 mrt 2018 09:59 (CET)

Hinder-aanvallen[bewerken]

Het doel van de die aanvallen waren terdege wel bedoelt om hinder te veroorzaken. Los twee schoten op de politiepost en de agenten liggen twee uur verscholen achter de zandzakken. Gewonden vielen er zelden bij dit soort aanvallen maar de RIC verschoot dikwijls een heleboel munitie en hun nachtrust was naar de maan. Jouw edit was dus gewoon onjuist.

Ik heb het trouwens inmiddels weer weggehaald bij het herschrijven. The Banner Overleg 12 mrt 2018 14:29 (CET)

Hoi, hinderaanvallen wordt vrijwel nooit gebruikt in het Nederlands. In zo'n geval kun je nog het beste kiezen voor een omschrijving. Ik heb zelf maar proberen te raden wat er precies bedoeld was, omdat de bron die erbij staat niet online te raadplegen is. De Wikischim (overleg) 12 mrt 2018 14:36 (CET)
Omdat je het woord niet kent (en blijkbaar ook het begrip niet), sla je er maar een tamelijk wilde slag naar. Dat soort wilde acties is gewoon niet in het belang van de encyclopedie. Vraag verheldering is zo'n geval en ga niet zelf wat verzinnen. The Banner Overleg 12 mrt 2018 15:27 (CET)
Heb je ergens een bron of zo waar het woord hinderaanval(len) in voorkomt? Hier is het in ieder geval niet terug te vinden (anders had je een punt gehad, nu niet). De Wikischim (overleg) 12 mrt 2018 15:29 (CET)
Ik heb niet voor niets het woord "hinder-aanvallen" gebruikt (met streepje dus) waarmee het doel van de aanval voor de meeste mensen gelijk duidelijk is. The Banner Overleg 12 mrt 2018 15:42 (CET)
Als een woord nergens anders is geattesteerd, is het altijd beter om het hier op WP te vermijden, ook al lijkt de betekenis misschien van zichzelf heel evident. De Wikischim (overleg) 12 mrt 2018 16:06 (CET)
Terzijde, ik vind het woord hinder-aanval nu online één keer terug in een Amigoe di Curacao uit 1942. OK, beter dan helemaal niets, maar ik vind één bron van bijna 80 jaar oud nog steeds erg mager. Verder heeft het sowieso weinig zin om hier te blijven discussiëren over een passage die je nota bene zelf helemaal hebt weggehaald. De Wikischim (overleg) 12 mrt 2018 16:11 (CET)
Overigens, het maakt nu natuurlijk niets meer uit want de hele passage is verdwenen. De Wikischim (overleg) 12 mrt 2018 15:14 (CET)

Vertalen Economie van Tunesië[bewerken]

Beste Wikischim,

Ik loop momenteel stage als vertaler Frans bij wikipedia en zag in de lijst van aangevraagde artikelen dat jij graag zou willen dat het Franse artikel over de economie van Tunesië vertaald wordt. Zo gauw ik iets van je hoor, ga ik hiermee aan de slag.

Vriendelijke groet,

Tsjerk de Vries– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door TsjerkSVries (overleg · bijdragen)

Prima, heel fijn als u dit wilt oppakken. De Wikischim (overleg) 15 mrt 2018 09:26 (CET)

Vertaling Dresden[bewerken]

Beste De Wikischim,

Een tijd geleden heb je een aanvraag gedaan om (stukken van) het Duitstalige artikel over Dresden naar het Nederlands te vertalen. Deze staan inmiddels hier gereed voor verdere integratie in het Nederlandstalige artikel. Mogelijk is dat aan je aandacht ontsnapt, maar het zou denk ik jammer zijn als dit vertaalwerk voor niets gedaan is.

Met vriendelijke groet, AWossink (overleg) 20 mrt 2018 13:44 (CET)

Dag AWossink, heel goed dat je dit even meldt, bedankt. Ik wist inderdaad niet dat deze vertaling inmiddels gereed was. Al een jaar geleden zie ik nu, maar op de een of andere manier is het geheel aan mijn aandacht ontsnapt, een beetje jammer wel. Ik heb even snel gekeken en de vertaling oogt op zich behoorlijk goed, maar het ziet er tegelijk naar uit dat er best nog wat wikificatiewerk nodig is wat betreft alle afbeeldingen e.d. Dat is denk ik nog vrij veel werk en op dit moment ben ik zelf net iets minder actief hier op Wikipedia. Is het misschien een optie om maar gewoon alle lopende tekst alvast naar de hoofdnaamruimte over te zetten? Uit de voorgestelde afbeeldingen kan bijv. achteraf een selectie worden gemaakt. De Wikischim (overleg) 20 mrt 2018 14:08 (CET)
Precies een jaar geleden plaatste Danielle Stipdonk idd. een bericht op mijn OP dat de vertaling af was, zie ik net terug in mijn archief. Daar heb ik kort op gereageerd en vervolgens ben ik het weer compleet vergeten. De Wikischim (overleg) 20 mrt 2018 18:24 (CET)

Ik heb even één opmerking voor nu: De stad is, na deels grote inlijvingen, na Berlijn, Hamburg en Keulen en voor Bremen en München wat betreft het oppervlak de vierde grote stad van Duitsland en staat op de dertiende plaats in de lijst van Duitse steden en gemeenten met de grootste oppervlakte.. Hier lijkt een beetje tegenstrijdige informatie gegeven te worden; staat Dresden nu op de vierde of op de dertiende plaats qua oppervlakte? Heeft dit er wellicht mee te maken dat de genoemde lijst op DE-WP (de:Liste der 100 flächengrößten Städte und Gemeinden Deutschlands) bepaalde Duitse steden en gemeenten samenvoegt? Zo ja, dan denk ik dat het beter is om dit in het Nederlands meer te verduidelijken De Wikischim (overleg) 20 mrt 2018 14:23 (CET)

Volgens mij wordt in die lijst onderscheid gemaakt tussen gemeentes die wel/geen steden zijn (vet gedrukt/niet vet gedrukt). Als je alleen stadsgemeentes neemt, staat Dresden op 4, neem je gemeentes algemeen dan staat het op plaats 13. Voor oppervlak kan ik me voorstellen dat je dat versimpelt naar gemeentes algemeen, en dus alleen de 13e plaats noemt. Daarmee zou wel wat informatie verloren gaan, maar het is een simpele oplossing. Groet, AWossink (overleg) 20 mrt 2018 16:52 (CET)
Ik heb het nu maar even zo gedaan. Zal ik de alinea's met vertaalde tekst zelf dan maar gaan copypasten naar Dresden? De afbeeldingen moeten dan nog wel gedaan worden, maar daar kom ik op dit moment even niet aan toe. De Wikischim (overleg) 20 mrt 2018 17:35 (CET)
Zie Wikipedia:Samenvoegen/201803, omwille van de bewerkingsgeschiedenis kan hier niet zomaar worden ingevoegd. Ik was zelf een beetje vergeten hoe het precies werkte. Ik ben ook maar begonnen met de afbeeldingen. De Wikischim (overleg) 20 mrt 2018 17:57 (CET)