Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


"De sfeer"[bewerken]

Dag De Wikischim, wat bedoel je met een cultuur waarin (...) het vooral om "de sfeer" gaat? Als ik dit onderzoek en mijn eigen ervaring erbij pak (zie ook deze voorbeelden) wordt "de sfeer" volgens mij juist nog veel te vaak onbelangrijk gevonden (door gebruikers die die sfeer - bewust of onbewust - bederven). Of doel je met 'cultuur' ergens anders op? Mvg, Encycloon (overleg) 8 aug 2019 10:49 (CEST)

Hoi Encycloon, ik bedoel dat naar mijn idee het argument "de sfeer wordt verpest" er bij het uitdelen van blokkades vaak maar zo'n beetje bij wordt gesleept als dooddoener om een lastige kwestie gemakkelijk en snel op te lossen. De daadwerkelijke inhoud blijkt daarbij dan vaak van ondergeschikt belang. Ik ben bij lange na niet de enige gebruiker hier die dat vindt. Je zou in ditzelfde verband dus ook kunnen spreken van een bepaalde typische interne cultuur.
Ik zou van het voorgaande tal van voorbeelden uit de praktijk kunnen noemen (waarvan sommige heel ver terug in de tijd gaan), maar dan moet ik lang in allerlei archiefpagina's gaan zoeken en dat komt er voorlopig niet van. De Wikischim (overleg) 8 aug 2019 10:59 (CEST)
Dat laatste hoeft niet hoor, maar dan zat de onduidelijkheid inderdaad in wat je met 'de cultuur' bedoelde. Encycloon (overleg) 8 aug 2019 11:15 (CEST)
OK, blijkbaar een wat lastig woord in dit verband. De Wikischim (overleg) 8 aug 2019 11:18 (CEST)