Overleg:Chemisch rekenen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Chemisch rekenen[brontekst bewerken]

Ik vindt het vreemd dat deze pagina alleen maar betrekking heeft op het analytische aspect van het chemisch rekenen, in verder disciplines van de chemische wetenschap behoord chemisch rekenen tot een onderdeel. Bijvoorbeeld simpel uitrekenen van molaire verhoudingen bij een chemische reactie behoord ook al tot chemisch rekenen, dit kom je tegen in alle takken van de chemie, zowel organisch als analytisch als anorganisch. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pyrobass (overleg · bijdragen)

Statistiek of chemisch rekenen[brontekst bewerken]

Sterker nog: is bewijzen van resultaten helemaal geen chemisch rekenen, het is een tact van de statistiek, hierin wordt statistisch bewezen dat resultaten verantwoord zijn en dat zij als kloppend mogen worden beschouwd.

Ik sta ervoor in dat dit artikel meer informatie mag bevatten wat betreft chemisch rekenen in het algemeen. Dus hier kan men het hebben over molaire verhoudingen, zuur-base constanten enzovoort, want ook dit soort wiskundige bewerkingen behoren tot het chemisch rekenen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pyrobass (overleg · bijdragen)