Overleg:Chrodegang

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

De alinea over Cluny en Gorze, kloosters die in de 10e en 11e eeuw aan een hervorming van het kloosterleven bijdroegen, heeft bij mijn beste weten geen invloed gehad op Chrodegang in de late 8e eeuw. Ik verwijder daarom deze alinea. Mosellanus 20 okt 2006 16:32 (CEST)Reageren

Chrodegang was de stichter van de abdij van Gorze. Dus kunt u niet zeggen dat hij zich niet met het kloosterleven bezig hield. Harry S. 20 okt 2006 17:47 (CEST)

In de opsomming van feiten over Chrodegang had ik zijn stichting van Gorze over het hoofd gezien. Ik zie echter geen mogelijkheid dat Chrodegang nog in de 11e eeuw persoonlijk invloed uitoefende toen Gorze en Cluny het voortouw namen in hervormingen van het kloosterwezen. Een zin als "Nog voor Cluny zou Gorze in de late 10e eeuw het voortouw nemen in de kloosterhervormingen van die tijd" zou best kunnen. Het zou trouwens handig zijn als we wisten waar de tekst van Chrodegangs regel staat afgedrukt. Chrodegang maakte als eerste een duidelijk onderscheid tussen kanunniken en monniken. Laten we vooral nog even doorwerken om zijn rol en verdiensten te verduidelijken. Mosellanus 23 okt 2006 09:24 (CEST)Reageren

In de door u opgegeven bronnen zullen we zeker de tekst van Chrodegang kunnen terugvinden. Harry S. 24 okt 2006 00:26 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Chrodegang. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 16:43 (CEST)Reageren