Overleg:Claus Schenk von Stauffenberg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Netjes de twee artikeltjes gemixt! Bemoeial 25 nov 2003 23:34 (CET)[reageer]

Dank je. Harm 27 nov 2003 22:26 (CET)[reageer]

Verplaatst uit het artikel: Interessant is de vraag wat er zou zijn gebeurd als de coup wel zou zijn gelukt. Mogelijk had de geschiedenis van Europa er dan heel anders uit gezien. Maar van de andere kant waren de geallieerden vastbesloten om Duitsland te bezetten en een onvoorwaardelijke overgave te eisen. Dit zou een eventuele 'junta' van de wehrmacht niet over zijn kant hebben kunnen laten gaan en dan zou de oorlog onverminderd bloedig zijn voortgezet. Maar misschien zou de holocaust wel grotendeels zijn vermeden..

Samenvatting: oppervlakkige analyse/scenario verwijderd, alsmede de vraag die scriptschrijvers in de pen doet klimmen. gidonb 2 feb 2005 03:54 (CET)[reageer]

laatste woorden[brontekst bewerken]

de laatste woorden van claus von stauffenberg waren niet de vermelde woorden maar fur unser geheimnis deutschland. Dit is een belangrijke zin in de filosofie waarin hij heel sterk in geloofde en veel aandacht aan schonk.

Hoogachtend[brontekst bewerken]

"Voor anderen is hij doelwit van minachting omdat hij als militair een doodzonde beging door zijn opperbevelhebber Hitler naar het leven te staan." - Slaat alleen maar ergens op als je (nog steeds) de opperbevelhebber als allerhoogste goed ziet. En dat vind ik fout en is niet objectief t.o.v. informatie over Von Stauffenberg. Wie zijn die anderen ? Zou Von Stauffenberg dat boeien ? Heb die zin dus verwijderd en hierheen verplaatst... - WiLLuMPJuH 24 jun 2006 04:08 (CEST)[reageer]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 26 apr 2007 16:17 (CEST)[reageer]

Pianosnaren[brontekst bewerken]

Wat ik gehoord heb, is dat hij is opgehangen aan pianosnaren. Er zou ook veel propaganda bij zijn om de verzetstrijders te laten zien wat er met hen zou gebeuren. De pianosnaren sneden langzaam in zijn keel, hij werd dus al martelend vermoord.


- Enkele getrouwen zijn opgehangen aan pianosnaren; Von Stauffenberg zelf is in het licht van koplampen gefusileerd, samen met zijn naaste medestanders.

De aanslag op Hitler[brontekst bewerken]

Het is geheel niet duidelijk of Rommel nu wel of niet een van de verzetsleden was. Vast staat dat hij wel benaderd is, maar niet direct gevraagd. Mogelijk dat Rommel een vermoeden had, maar heeft actief niet deelgenomen aan de coupe. Derhalve is zijn zelfmoord eerder te beschrijven als een onschuldig slachtoffer in de jacht. Rommel is enkel genoemd door leden. --Chauf 3 mei 2010 22:58 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Claus Schenk von Stauffenberg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 17:55 (CEST)[reageer]