Overleg:Code sharing

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door RonaldB
  • De passagier heeft als voordeel dat er maar 1 ticket nodig is, en kan deze bij zijn eigen luchtvaartmaatschappij in zijn eigen taal kan bestellen.

Voordeel voor de passagier past ook wel in het lijstje.

Mion

Dat ene ticket heeft niets met code sharing te maken. Mijn eerste zakelijke vluchten heb ik ergens in 1970 gemaakt en toen al kreeg je 1 ticket voor alle verschillende luchtvaartmaatschappijen waarmee je naar je bestemming zou vliegen. Nog sterker: Er waren bepaalde lijnen waar "in pool" werd gevlogen. B.v. Amsterdam-London. Had je een ticket voor BA, maar besloot je last minute eerder of later te vliegen en dat was toevallig KLM, geen nood. Ze scheurde gewoon het velletje van BA eruit (je hoefde geeneens naar de reserveringsbalie) en klaar was Kees.
Code sharing is om puur commerciele redenen ergens in de negentiger jaren ingevoerd toen het hub en spoke systeem in opkomst kwam. Het geeft de passagier het gevoel met die vertrouwde eigen luchtvaartmaatschappij te vliegen. De revenuen van het kaartje gaan echter gewoon naar de carrier die de vlucht uitvoert. Die heeft n.l. ook de kosten. - RonaldB 2 jan 2006 00:01 (CET)Reageren

hallo Ronald,

Je hebt het over 1970 en nu, zou jij aan het artikel een uitleg willen toevoegen over hub en spoke systemen ?

Gr.

Mion

In zoverre is er wel iets met het ticket, dat vroeger per traject/maatschappij een ticket werd afgegeven.

die situatie is wel veranderd.