Overleg:Congestie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Congestie probleem in Europa

Is Europa op weg naar een verkeersinfarct?

Files worden elk jaar groter en langer. Het grootste probleem is het woon werk verkeer samen met the JIT systeem. Hierdoor worden onze wegen serieus belast overdag terwijl er tijdens de nacht alle ruimte is!

Sinds de jaren 60 zijn mensen meer buiten de steden gaan wonen mede te danken aan de industriële revolutie. Tegenwoordig is het bezitten van een auto de maatstaf voor welvaart van een land. We mogen niet vergeten dat 75% van de mensen boven 18 jaar een auto bezitten. Het reizigers vervoer binnen Europa wordt voor 85% verricht door het wegvervoer.

Het probleem bevindt zich stedelijk en inter-stedelijk hiervoor zijn er een aantal mogelijke oplossingen!

De stedelijke oplossing: - Gebruik maken van een groen golf waardoor men een bepaalde snelheid moet aanhouden om niet stil te hoeven staan. - Harmoniseren van de trafiek stromen hiermee bedoeld men zo weinig mogelijk kruisen van banen en gebruik maken van enkelrichting verkeer - Men kan ook één rijstrook gebruiken voor het verkeer en een andere specifiek voor gemeenschapsvervoer (bussen, trams, taxi’s,…) - Binnen in de stad het parkeren duurder maken om vooral langparkeerders tegen te gaan omdat deze plaatsen kunnen gebruikt worden met een parkeerschijf. Hierdoor kunnen de mensen nog steeds gaan winkelen. Hierdoor blijven handelszaken bereikbaar. - Een cirkel rond de stad trekken is een andere mogelijkheid, als men in deze cirkel komt met de auto moet betaald. Dit is al van toepassing in Londen. Hiermee verplaats je wel het probleem naar buiten de cirkel.

De inter-stedelijke oplossing:

- hier kan men het probleem eventueel aanpakken door het aanpassen van variabele en vaste kosten. De vaste kosten zullen dalen terwijl de variabele kosten zullen stijgen. - Road pricing is voor het inter-stedelijke probleem een betere oplossing.