Overleg:Cosmetica

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gifvrije Cosmetica[brontekst bewerken]

Ik ben van mening dat de consument meer moet weten over gifvrije cosmetica. Wie wil helpen met een goede tekst? Zelf was ik al met het volgende gekomen:

Een opkomende trend is gifvrije cosmetica.
Dit is cosmetica die vrij is van kankerverwekkende of hormoonverstorende chemicaliën, zoals; Parabenen, Sodium Hydroxide (Caustic Soda), SLS, SLES, PEG die worden toegevoegd als o.a. conserveermiddel en schoonmaakmiddel. Deze ingrediënten kunnen hormoonverstorend werken, eczeem veroorzaken en een negatief effect hebben op onze organen en luchtwegen.
Helaas is er op dit moment erg weinig cosmetica die voldoet aan deze eisen.

(Niet ondertekend)

  • Genoemde stoffen zijn niet kankerverwekkend en bladgroenten en peulvruchten bevatten veel sterkere "hormoonverstorende stoffen" dan genoemde cosmeticagrondstoffen. Maar belangrijker is dat Wikipedia niet een podium is voor het promoten van meningen. Een stukje over "natuurlijke" cosmetica lijkt me prima, promotie ervan gaat in tegen de principes van de wikipedia.Janmeut 3 sep 2009 20:20 (CEST)

Onderzoek naar de gevolgen van cosmetica op het zelfvertrouwen?[brontekst bewerken]

Cosmetica dragen in belangrijke mate bij aan ons zelfvertrouwen. Door ons fris en mooi te voelen, voelen we ons zelfverzekerd(er) en gaan we makkelijker sociale contacten aan.

De invloed van het gebruik van dergelijke producten lijkt mij nogal variërend van persoon tot persoon. Een citaat zou hier niet misstaan?

NPOV[brontekst bewerken]

Ik heb zojuist het NPOV sjabloon geplaatst. Dit lemma leest als propaganda van de cosmeticatak. Cosmetica is "onmiskenbaar", "voor iedere doelgroep" en "Fabrikanten garanderen de veiligheid". Eerder stond er ook prominent een externe link naar de Nederlandse Cosmetica Vereniging Timelezz (overleg) 4 jan 2014 14:16 (CET)