Overleg:Creditmanagement

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Toelichting op de titel: 'creditmanagement' is niet hetzelfde als 'kredietbeheer'. Vergelijk bijvoorbeeld 'krediet' en 'credit' in de Van Dale (http://www.vandale.nl). Fruggo 9 aug 2007 22:14 (CEST)[reageer]

Creditmanagement is een onderdeel van economie en niet van krediet. Creditmanagement is namelijk gerelateerd aan debiteurbeheer en dus onderdeel van een financiële administratie.

--Uitdebranding 7 feb 2008 08:49 (CET)[reageer]

Hmmm, het argument dat dit geen onderdeel van Categorie:Krediet zou zijn begrijp ik. Ik mis een goede argumentatie waarom de categorie dan wel Categorie:Economie zou moeten zijn. Daar komt bij dat die categorie dermate ruim is, dat die eigenlijk niet rechtstreeks artikelen zou moeten bevatten: alles zou in een sub-categorie moeten worden geplaatst.
Zowel hier als in het artikel zelf wordt gesteld dat dit onderdeel uitmaakt van financiële administratie; zou Categorie:Administratie dus niet logischer zijn? Peterbr 3 jul 2008 22:26 (CEST)[reageer]

Creditmanagementanalyse[brontekst bewerken]

De creditmanagementanalyse is een analyse van het creditmanagement en haar functioneren binnen de organisatie. Aan de hand van een aantal vragen kan de gebruiker van het analysemodel een oordeel vormen over het creditmanagement in de eigen organisatie.