Overleg:DB Cargo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Railion v.s. DB Schenker Rail[bewerken]

Op 20 februari 2009 is de naam van het artikel Railion gewijzigd in DB Schenker Rail omdat betreffende maatschappij de naam aldus heeft gewijzigd. Ik twijffel alleen of het de juiste keus is geweest om het bestaande artikel Railion te hernoemen en niet een nieuw artikel te maken over DB Schenker Rail waarbij de geschiedenis van Railion in het oude artikel kon blijven bestaan. Het artikel over English, Welsh and Scottish Railway, welke maatschappij ook aan DB Schenker Rail behoort, bestaat ook nog als zelfstandig artikel. Dh3201 20 feb 2009 20:37 (CET)

Sorry ik heb op 18 februari 2009 het artikel DB Schenker Rail geopend als doorverwijspagina. De andere artikelen kunnen het beste op ouwde titel blijven staan. De inhoud is immers aangepast. MVG. . --Jan Oosterhuis 20 feb 2009 20:55 (CET)Spoorjan
Dat een bedrijf van naam veranderd is lijkt me geen reden een nieuw artikel te beginnen. De geschiedenis van Railion is immers ook de geschiedenis van DB Schenker Rail, dus dat kan goed in één artikel onder de nieuwe naam. - T Houdijk 20 feb 2009 22:16 (CET)
De namen van DB Fernverkehr, DB Regio en DB Stadtverkehr zijn nu gewijzigd in respectievelijk DB Bahn Fernverkehr, DB Bahn Regio en DB Bahn Stadtverkehr. Moeten die artikelen ook hernoemd worden?
Ik heb overigens wel de inhoud van dit artikel geheel herzien en waar nodig de fouten eruit gehaald. Er zal best nog wel het een en ander aan bij te schaven zijn, maar voorlopig kan dit er zo weer mee door. Alleen de zin onder het kopje Railion Scandinavia kon ik niet veel mee: Rond 80% van het goederenvervoer per spoor gaat tegenwoordig naar en via Duitsland.. 80% waarvan? Van al het wereldwijde goederenvervoer per spoor? Van al het goederenvervoer per spoor van heel Railion? Van al het goederenvervoer per spoor van heel Green Cargo? Van al het goederenvervoer per spoor van Railion Danmark? Dh3201 20 feb 2009 23:25 (CET)

DB Schenker Rail is nu DB Cargo[bewerken]

Per 1 April 2016 is de naam DB Schenker Rail veranderd naar DB Cargo. De bedoeling is om de "merkenstructuur" te vereenvoudigen waardoor de naam DB Schenker verdwijnt uit het spoor vervoer. Het nieuwe logo is het DB logo en de inschrijving bij de kvk van de Nederlandse tak is nu: DB Cargo Nederland N.V., en bij gebruik in spraak en tekst DB Cargo. Uiterlijk 31 December 2016 moeten alle aanpassingen doorgevoerd zijn.

Ik ben nieuw op Wikipedia en kon niet vinden hoe ik de titel van de pagina aan moet passen dus vandaar dat ik het op de overleg pagina meld.

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op DB Cargo. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 apr 2018 01:10 (CEST)