Overleg:Datacompressie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er lijkt iets niet te kloppen met de stelling dat elke exact omkeerbare compressie ook langere bestanden genereert. In ieder geval is het bewijs niet correct. Uit het feit dat niet alle gecomprimeerde bestanden kleiner zijn geworden, kan niet geconcludeerd worden dat er ook grotere gegenereerd worden.Nijdam 1 jun 2006 16:13 (CEST)

Uit de feit dat niet in alle gevallen het gecomprimeerde bestand kleiner is dan het oorspronkelijke bestand en het feit dat er aan het gecomprimeerde bestand tenminste 1 bit toegevoegd moet worden om aan te geven dat het bestand gecomprimeerd is kan geconcludeerd worden dat in sommige gevallen het gecomprimeerde bestand minimaal 1 bit groter is dan het oorspronkelijke bestand. Klaas1978 (overleg) 17 apr 2011 16:59 (CEST)

Compressie geldprijzen[bewerken]

Is het interessant om hier iets te melden over geldprijzen voor compressie? Zoals bijvoorbeeld de Hutter Prize. Leuke van deze geldprijs is dat een bestand van 100mb aan wikipedia tekst wordt gecomprimeerd tot ongeveer 16mb. Je zou dan ook de link kunnen leggen naar Kolmogorov-complexiteit en de visie van comprimeren in kunstmatige intelligentie (goed kunnen comprimeren = goed begrijpen). Toevoegen of aparte artikels voor schrijven? Ahappylittletree (overleg) 3 apr 2014 03:38 (CEST)