Overleg:Deken (advocatuur)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wie loopt alle update nu weer te vernielen, zet in de overleg pagina wat je anders wil zien, en stop met dat gerommel!

Alleen door alles neuraal te houden klopt de info, wiki mag geen propagnada pagina worden, maar zal gewoon op en eerlijk moeten zijn in haar informatie.

Ik ga nog een keer alles netjes updaten dus!


ik wilde opmerken dat in de lijst van deken een andere naam staat dan in het artikel aangegeven als huidige deken. het is niet mijn vakgebied, maar kan iemand dit uitzoeken?

Deze hele pagina zal opgedate moeten worden, staan veel te veel aannames in, en zaken die echt totaal niet kloppen.

Die zaak Een deken staat aan het hoofd van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook elke regionale Orde staat onder leiding van een deken. En maakt dus deel uit van het hele systeem, je dient dus een klacht in bij hun zelf, en niet bij een onpartijdige partij.

Nederland is verdeeld in 19 arrondissementen, en ieder arrondissement heeft een eigen Orde van Advocaten. Deze Orde wordt geleid door een Raad van Toezicht onder voorzitterschap van een deken.

De deken zou in theorie klachten over advocaten behorende tot zijn Orde in ontvangst moeten nemen, maar gaat hier heel slecht mee om, klachten blijven gewoon liggen en wordt niets mee gedaan; hij is echt wettelijk verplicht te proberen een schikkingsregeling tussen de partijen te treffen en/of een onderzoek naar de zaak te starten. De deken is vergelijkbaar met een openbaar aanklager, of officier van justitie en dus net zou fout als het OM zelf, hij dient op te komen voor 'het volk' door te zorgen dat misstanden binnen de advocatuur worden vervolgd, maar laat het keer op keer afweten.

De persoonlijke aanval tegen advocaat moszkowicz is hun grootste prestige zaak, wie heeft er nou de macht, Justitie, OM of deze zelf geïnstalleerde raad, het gaat hier hard aan toe heen en weer en is nog niet afgerond.

Bekende voormalige dekens van de Nederlandse Orde van Advocaten zijn onder anderen mr. F.W.B. baron van Lynden en jhr. mr. W.H. de Jonge. De landelijke deken is sinds 1 maart 2010 Jan Loorbach. Hij is de opvolger van Willem Bekkers. Mr. W.M.J. Bekkers (1944, voorheen deken van Utrecht) was de landelijke deken sinds 1 juli 2007. Hij volgde de eerste vrouwelijke deken, mr. Els Unger (1958) op.

Dit is een veel betere weergave van hoe ze werken daar