Overleg:Dermatomyositis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Wat korte vragen omtrent dit artikel. Even van te voren; ik ben geen expert in dit gebied, maar heb wel interesse erin omdat mijn vriendin eraan lijdt.
Na rond zoeken op het internet, kan ik geen relatie vinden tussen Dermatomyositis (DM) en kanker. De enige overeenkomst hiertussen is dat de medicijnen die bij DM worden gebruikt, ook vaak bij kanker worden toegepast. Kan de oorspronkelijke auteur misschien toelichten hoe hij/zij tot deze relatie is gekomen?
Is het misschien ook wijs om bijvoorbeeld toe te lichten in dit artikel welke soort medicijnen vaak worden voorgeschreven (Prednison, Methotrexaat, etc.) en wellicht over de bijkomstige bijwerkingen daardoor, zoals het niet zwanger mogen worden of zijn, of in het geval van de man, een vrouw niet zwanger mogen maken.
Mocht niemand daar bezwaar tegen hebben, maar ook geen zin hebben om deze informatie te verwerken, dan zal ik dat wellicht doen. Ik weet niet of het daarbij ook is toegestaan om een paar externe links te plaatsen naar verenigingen en instellingen die hulp aan patiënten kunnen bieden wanneer ze deze ziekte hebben?

Met vriendelijke groet, Patrick

De relatie met kanker wordt ook op de engelse wiki genoemd met dit artikel http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16603844 als bron. Betreft slechts een casus, geen kwantitatief onderzoek.
Natuurlijk kun je wat over de behandeling schrijven, en de medicijnnamen doorlinken naar de betreffende artikelen. Daar zou ik over bijwerkingen spreken, niet hier, want hier gaat het over de ziekte zelf.
Externe links zijn over het algemeen welkom, als ze de hier geschreven informatie verduidelijken/detailleren. Graag links naar een specifieke pagina, niet naar een algemene voorpagina. Een link naar 1 vereniging is genoeg, bedenk dat het hier een encyclopedie is en geen portaal moet worden. Links naar instellingen ligt lastiger, doorgaans wil men hier geen commerciele links. Die instellingen bereikt de betreffende patient dan wel via de patienten verenigingen. m.vr.gr. Zwitser123 7 feb 2009 13:52 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dermatomyositis. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 03:36 (CEST)Reageren