Naar inhoud springen

Overleg:Dirk IV van Wisch

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is mijn eerste wikipedia artikel. Als iemand verbetersuggesties hoor ik die graag. Queeste heeft zich over de eerste beoordeling ontfermd. De aanpassing van Queeste door het omzetten in de tekst in verleden tijd is waardevol even als het schrappen van de het stuk over de re-enactment groep. In een Lemma over deze re-enactmetngroep kan misschien een link naar deze pagina komen. Het lidwoord voor deze(dit) specifiek Graafschap zal ik nog een beter onderzoeken. Hier wordt wisselend mee omgegaan.

In het wikipedia-artikel Heren en vrouwen van Wisch wordt een andere nummering genoemd achter Steven, de vader van Dirk, gehanteerd dan ik in mijn bronnen vind. Op de overlegpagina aldaar heb ik om opheldering gevraagd.

Over het moment waarop Dirk benoemd tot heer van Wisch: Dat gebeurt op het moment dat hij meerderjarig wordt. een term die in de middeleeuwen nog niet bestond. Daarvoor werd voorheen de term 'mondig' gebruikt, zie ook Keizer KarelV. Mondig [1] is een term die in het Wikiwoordenboek deugdelijk verklaard wordt en waarnaar ik verwezen had. Is er een goede reden waarom ik die verwijzing niet zou gebruiken?

Ik heb nu deze vorm kopjes gebruikt en daarbij de inhoudsopgave voorlopig verwijderd. Even later kwam ik erachter dat er ook een vormgeving is met === eromheen. Misschien in de toekomst aanpassen.