Naar inhoud springen

Overleg:Dood volume

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Overleg[brontekst bewerken]

Als de practicumassistenten dit niet hadden uitgelegd, was dit een redelijke referentie en informatiebron voor het begrip 'dood volume'. Complimenten!

Cahera 19 jun 2010 00:09 (CEST)Reageren


Ziet er goed uit!

Ik heb nog wel een vraag, bij de inleiding zeggen jullie dat het volume van alle verbindingen tussen de injector, kolom en detector bij het dood volume hoort. Vervolgens staat er bij het kopje thermodynamisch dood volume dat het volume dat aanwezig is in verbindingen en aansluitingen hier niet bij hoort. Valt het volume dat aanwezig is in verbindingen en aansluitingen dan onder een ander soort dood volume?

Jmave 17 jun 2010 14:31 (CEST)Reageren

kort en bondig, ook goed om het verschil van het dode volume tussen GC en LC te beschrijven. overigens wel een klein typfoutje in de laatste zin, en t als in 'tijd' is met een kleine letter, maar dat zijn details ;)

Opmerking[brontekst bewerken]

Duidelijk artikel. Ik had slechts een kleine opmaak-opmerking. Doordat er een spatie staat op de plek van kop onder de inhoudsopgave, waardoor er een lege lijn weergegeven wordt, krijg je iets geks in de inhoudsopgave. Achter 1 staat namelijk niets, pas onder de kopjes 1,1 en verder staat tekst. Misschien iets om even naar te kijken.

Verder missen we nog een bronvermelding, en eventueel een verduidelijkende afbeelding of grafiek.

Rcvanwijk 17 jun 2010 15:28 (CEST)Reageren

We hebben geprobeert de vormgeving zo duidelijk mogelijk te maken. bedankt voor je aanwijzingen. S0977705 17 jun 2010 16:17 (CEST)Reageren


beste Jmave

de slangetjes en verbinden hoor idd wel bij het dood volulme. het thermodynasch dood volume is een van de onderdelen waaruit het totale dood volume is samengesteld. dit is dus maar een klein deel van het dode volume.

S0977705 17 jun 2010 16:16 (CEST)Reageren


Goed artikel! Het staat er grotendeels duidelijk in beschreven wat het dood volume inhoudt. Echter wel een opmerking, namelijk het stukje over de bepaling van het dood volume zou wat meer uitgewerkt kunnen worden. Hoe bepaal je met die methodes het dood volume dan precies? Verder is het echt een goed artikel!! Groetjes van Groepje 13!

Feedback van groep 21[brontekst bewerken]

Hoi, het artikel ziet er goed en overzichtelijk uit. Er is goed de diepte in gegaan op dit onderwerp. Ik heb wel een vraagje, in deze zin "In het algemeen is het dood volume, het volume vanaf de injectie tot detectie dat zich buiten de kolom bevindt" snap ik niet helemaal wat bedoelt wordt met het gedeelte "dat zich buiten de kolom bevindt". Het volume dat eerst in de kolom zit, maar wat voor de echte injectie zit valt toch juist onder het dode volume? Verder is het een erg goed artikel.

Groep 21


Echt een goed artikel! Wat ik me alleen afvraag: met wat voor soort formule kan het dode volume van een kolom berekend worden? Hangt dit alleen af van de lengte en de diameter? Esmeekoedoot 18 jun 2010 17:03 (CEST)Reageren

Extra kolom volume[brontekst bewerken]

In de openingszin wordt vermeld dat extra kolom volume een synoniem zou zijn van dood volume. Sowieso leidt deze term aan Engelse Ziekte (in het Nederlands worden dergelijke samenstellingen aaneen geschreven, eventueel met een verbindingsstreepje om de leesbaarheid te bevorderen). Maar als ik een zoekactie doe op internet kom ik de term niet tegen (zie: [1]). Is deze letterlijke vertaling van Extra-Column Volume inderdaad gebruikelijk? Theobald Tiger (overleg) 19 jun 2010 21:08 (CEST)Reageren

Commentaar[brontekst bewerken]

Goed, commentaar kan ik het niet noemen.. het enige wat ik mis zijn wat meer voorbeelden bij voornamelijk de bepaling van het dode volume, dit had denk ik wel uitgebreider gekund?

verder goed artikel voor een moeilijk onderwerp! AC9 21 jun 2010 19:11 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dood volume. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 06:33 (CEST)Reageren