Overleg:Driedoornige stekelbaars

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Informatieve pagina.

Ik ben zo vrij geweest een paar details te verbeteren cq te veranderen zodat de tekst in mijn opinie wat soepeler leest.

Ik heb verder nog twee opmerkingen:

Stekelbaars (drie- en tiendoornig) eten in een (mijn...) aquarium graag tabletjes voor pantsermeervallen, ze krijgen in principe natuurlijk gewoon levend voer.

Misschien is het beter, gezien de huidige tendens om (grote) snoek weer aansprakelijk te stellen voor allerlei "ongewenste" verschijnselen, de term "snoek" te vervangen door bijvoorbeeld "roofvis"? In allerlei wateren worden amerikaanse baarssoorten en diverse sooerten forellen uitgezet die beslist niet vies zijn van een paar stekelbaarsjes.

Snoek is trouwens in mijn ervaring absoluut geen liefhebber van stekelbaars (zeker niet van de driedoornige). Zie hiervoor ook het onderzoek van Nico Tinbergen (Hoogland, Morris & Tinbergen 1957)

RB

Mijn persoonlijke ervaring is dat snoek wel degelijk stekelbaars eet. Ik heb het dan wel over een snoek van 45 - 50 cm. Ook heb ik op Mariendaal, Oosterbeek snoek gezien van die grootte in een vijver met enkel stekelbaars. De tabletjes voor Corydoras ken ik niet, trouvit, tetramin en dergelijke eten ze in ieder geval niet, zelf geef ik diepvriesmuggenlarven of mysis. Goede tip dus, die Corydorastabletten. Je bent op wikipedia vrij om de tekst te veranderen en als er meningsverschillen zijn is er altijd de overlegpagina.Viridiflavus 16 apr 2009 20:38 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Driedoornige stekelbaars. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 07:17 (CEST)[reageer]