Overleg:Druif

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit wil ik jullie toch niet onthouden. Toen ik als zes- of zevenjarige snaak met mijn ouders mee op bezoek ging bij vrienden, die tijdens de oorlog bij mijn moeder verbleven hadden, en die in Overijse woonden en een vijftiental druivenserres hadden, hab ik een huzarenstukje uitggehaald, dat in het kader van de premature productievermindering van druiven in Vlaams-Brabant zou moeten opgenomen worden als schoolvoorbeeld van ongesubsidieerde, doch zeer effectieve methode.

Op een onbewaakt ogenblik ben ik de serres binnengeglipt, en op zeker ogenblik kon ik aan de weelde die daar gratis uitgestald hing niet meer weerstaan, en heb ik een trapladdr genomen, en daar de keuze moeilijk was, heb ik van elke tros in die serre drie of vier druiven getrokken, en opgegeten.

Toen ik no geen uur later deze overdaad in omgekeerde richting over het tuinpad sproeide, werd een zekere onrust bij zowel mijn ouders als bij de vrienden vastgesteld, die vlug bevestigd werd, toen maar de juiste serre bezocht werd.

Het pak slaag, dat ik vervolens geincasseerd heb, staat model voor de onopvoedkundige methodes van het einde van de jaren vijftig van vorige eeuw, en zal in mijn geheugen gegrift blijven als de motor van mijn interesse voor alles wat met druiven te maken heeft. Het genie schuilt in de mogelijkheid tegenstellingen te harmoniseren, zullen we maar zeggen....Hogersluys 5 aug 2003 00:51 (CEST)


Weet iemand hoe het zit met de kweek van druiven als fruit in Nederland? Ik vind niet zo dadelijk informatie hierover. Maar daarom ambtshalve besluiten dat het gewoon niet bestaat, vind ik een beetje voorbarig. Tuinliefhebbers die een stok kweken? Een serrist die naast bevoorbeeld kiwi's ook nog druiven zou hebben? met dank. Hogersluys 5 aug 2003 14:23 (CEST)

In Wikibook 'Leer jezelf ecologisch tuinieren' [1] vind je een (voorlopig) begin. Groet --JohnP doveSmall.pngangelis 15 jan 2012 15:16 (CET)

Vitis variëteiten[bewerken]

“Vitis vinifera” verwijst door naar druif en deze druif wordt dan voorgesteld als zijnde de vitis vinifera. Dat klop natuurlijk niet. Elke vitis vinifera is een druif, maar niet elke druif behoort tot de vitis vinifera. Hier ga ik binnenkort dan maar wat aan doen. Tenzij iemand mij voor wil zijn ;-) Denkhenk (overleg) 16 dec 2012 20:28 (CET)