Overleg:Dvorak-toetsenbord

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Oliphaunt

Twee opmerkingen:

  1. Er staat copyright bij de tekening. De tekening is door de auteur zelf hier neergezet neem ik aan, maar dit is niet in overeenstemming met de Wikipedia beginselen.
  2. Het QWERTY toetsenbord is wel degelijk ontworpen voor het gebruiksgemak. Maar wel voor het 10-vinger typen. De toetsen die het meest gebruikt worden, worden aangeslagen door de wijsvinger en middelvinger. De pink doet het minst. Dit is dacht ik gebaseerd op de frequenties van de letters in het Engels.

Elly 18 jul 2003 13:32 (CEST)Reageren

  1. Dan heb ik dit verkeerd begrepen, want op Wikipedia:Auteursrechten stond:"Nu komt het voor dat er materiaal is dat weliswaar niet onder de GNU/FDL valt, maar overigens wel in Wikipedia gebruikt mag worden. Materiaal kan bijvoorbeeld vrij bruikbaar zijn, maar alleen voor niet-commercieel gebruik. Maak in dat geval duidelijk dat de afbeelding of tekst niet onder de GNU/FDL valt, en geef duidelijk de kopieerbegrenzingen aan". Dit heb ik gedaan lijkt mij?
  2. Dat klopt. Het is speciaal ontworpen om Engelse op typemachines met hamertjes te typen, in de tijd dat er nog geen toetsenborden zonder hamertjes waren.

Wilinckx 18 jul 2003 13:39 (CEST)Reageren

Oops nu ik naar de tekst kijk zie ik dat puntje 2 inderdaad niet juist in de tekst staat. Zal het direct aanpassen :) Wilinckx 18 jul 2003 13:41 (CEST)Reageren

Ok, ik zie zoiets staan bij de afbeelding inderdaad. Elly 18 jul 2003 13:49 (CEST)Reageren
BTW, ondertussen valt de afbeelding al wel onder de FDL :) Wilinckx 31 jul 2003 10:37 (CEST)Reageren
----

Op de toetsenbordlayout lijkt de } zowel onder als bovenkast op dezelfde toets, en de ] ontbreekt? Rob Hooft 31 jul 2003 07:36 (CEST)Reageren

Oops inderdaad.... kleine vergissing in het tekenen.... Zal het eens oplossen :) Wilinckx 31 jul 2003 10:36 (CEST)Reageren

Fixed. Wilinckx 1 aug 2003 19:07 (CEST)Reageren

Twee opmerkingen:

  1. "Er zijn mensen die zowel Dvorak als Qwerty of Azerty kunnen typen.". Ik vroeg me af of deze zin iets toevoegt of ook wel meteen gewist kan worden.
  2. Is er ook zoiets als een Nederlandse versie van Dvorak?

Ygrange 27 mrt 2007 09:16 (CEST)Reageren

* Ik heb het weggehaald, was idd overbodig.
* Niet dat ik weet, en moest er een bestaan, erg bekend is die dan niet want ik vind er niet direct iets over. Veel missen we niet, enkel het getal 'een' typen zoals het echt moet gaat niet zo goed :)
SirB 28 mrt 2007 18:17 (CEST)Reageren

Het enige dat ik ooit gevonden heb mbt een Nederlandse dvorak layout is deze pagina. Niet officieel dus; wijkt slechts af van de officiële dvorak door 2x verwisselen van letters naast elkaar. Wel interessant om te lezen.

Ik heb zelf overigens accentletters (âàáä, voor alle klinkers) toegevoegd aan mijn layout onder AltGr-combinaties met behulp van Keyboard Layout Manager 32. Werkt prima ;-) Ik heb ook de twee verwisselingen geprobeerd, maar dat heb ik weer teruggedraaid omdat ik dat niet op elke computer waar ik op werk kan veranderen, en dan raak ik echt enorm in de war. Oliphaunt 28 mrt 2007 21:50 (CEST)Reageren