Overleg:Eames Lounge (670)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het is misschien wat puristisch, maar het stoort mij als er namen van fabrikanten/leverancier en speciale commerciele edities genoemd worden. Deze entry is wat mij betreft bedoeld om uit te leggen wat de betekenis is van de stoel. Natuurlijk is de waarde ook een betekenisgever alleen hoort dat mijns inziens niet in een encyclopedie thuis. Nunki 23 mei 2007 20:26 (CEST)

Hoi Nunki,
Ik zie dat je gisteren begonnen bent met schrijven aan deze encyclopedie. Welkom!
Jammer dat je het er niet mee eens bent. Het gaat hier niet over zomaar een stoel, maar over een vrij belangrijk monument van modern meubelontwerp. Bepaalde informatie kun je reclame vinden, zoals je schrijft in de samenvatting, maar ik vind het illustratief. Als een beroemd schilderij geveild wordt is het hoogst geboden bedrag ook encyclopedische informatie. Kijk maar eens rond in de wiki, dan zul je zien dat bedrijfsnamen vaker genoemd worden. In de Engelstalige versie van dit lemma en:Eames Lounge Chair worden ook bedrijfsnamen genoemd (Herman Miller en Vitra). Met vriendelijke groet, - Aiko 23 mei 2007 20:49 (CEST)

Bedankt voor je reactie Aiko, Het klopt dat ik nog aan het wennen ben, hier op Wikipedia. Daarom ook dit overleg. Zelf heb ik overigens een Lounge Chair thuis staan. En nog wel één uit 1956! Een van de eerste die in Nederland is verkocht (een Miller natuurlijk;). Vandaar misschien ook mijn aversie. Voor mij heeft hij niets met geld te maken, maar met emotie. Net overigens als de Citroen DS (eveneens een ontwerp uit 1956). Met vriendelijke groet.Nunki 23 mei 2007 20:57 (CEST)

Wat jij dead links noemt zijn rode links, links naar nog niet bestaande, maar wel gewenste artikelen. Je kunt rode links gewoon laten staan, ik zie dat je ze op een paar plaatsen verwijderd hebt, dat is meestal niet de bedoeling. De andere links zijn blauw, het zijn links naar bestaande artikelen. Groet, - Aiko 25 mei 2007 09:10 (CEST)