Overleg:Egypte onder Sadat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Herordening en verbetering van de totale ‘geschiedenis van Egypte’ in Wikipedia – die nu stapsgewijze worden doorgevoerd, zonder relevante informatie verloren te doen gaan, en naar verwachting binnen enkele uren – brachten mij tot het standpunt dat, voor overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, een relatief kort samenvattend artikel ‘Geschiedenis van Egypte’ wenselijk is dat gebruik maakt van, niet onnodig veel, doorverwijsartikelen betreffende min of meer samenhangende deelperiodes in die geschiedenis; doorverwijsartikelen die dus ieder voor zich een niet te kleine omvang zouden moeten hebben.

Verbetering en uitbreiding van de geschiedenis van Egypte tussen 1801 en januari 2011 (zie Geschiedenis van Egypte sinds 1801), mede op basis van duidelijk aangegeven wetenschappelijk werk (zie voetnoten), gaf, in overeenstemming met bovengenoemde uitgangspunt, aanleiding om voor die periode gebruik te maken van vier sub-artikelen die verwijzen naar de heersende macht in een bepaalde periode, ieder van die periodes lang genoeg om te leiden tot een artikel van flinke omvang: Ottomaans Egypte#Egypte als semi-autonome Ottomaanse provincie (1801-1882); Egypte onder Britse overheersing (1882-1952); Egypte onder Vrije Officieren en Nasser (1952-1970) en Egypte onder Sadat (1970-1981).

N.B.: Sommige Wikilinks werken mogelijk niet meteen goed. In dat geval zijn ze afhankelijk van wijzigingen in andere Wiki-artikelen die ik nog moet doorvoeren. Naar verwachting kost mij dat dus nog enkele minuten tot hooguit enkele uren. --Corriebert (overleg) 14 jul 2011 15:11 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Egypte onder Sadat. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 jul 2017 07:50 (CEST)[reageer]