Overleg:Elegie (literair werk)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik snap deze zin niet[brontekst bewerken]

In de huidige versie van de introductie staat deze zin: "De klaagzangen zijn al ten minste vanaf de middeleeuwen bekend, en kunnen als ""elegieën"" in de moderne betekenis van het woord worden opgevat". Ik begrijp deze zin niet: slaat "[d]e klaagzangen" terug op """klaagzang""" zoals in de eerste zin van het artikel? Ik vermoed van wel, maar als dat inderdaad zo is dan vind ik dat uit de huidige versie van de introductie van het artikel niet zo duidelijk. Ik zou in dat geval uit de betreffende zin "De" weglaten, zodat deze wordt: "Klaagzangen zijn al ten minste vanaf de middeleeuwen bekend, en...".

Echter dan mis ik in deze zin en/of in de introductie 'nog steeds' een (bijvoorbeeld korte, het betreft hier immers de introductie van het artikel) uitleg van het begrip "klaagzang". De 'uitleg' in de huidige versie ("klaagzangen ... kunnen als ""elegieën"" in de moderne betekenis van het woord worden opgevat") lijkt vrijwel een 'cirkelverklaring', want wat dient de lezer (zo men wil: 'wat dien ik') te verstaan onder "de moderne betekenis van het woord ["""elegie""", neem ik aan]"? (<-- 'klaagzang', dan toch weer???)

Mogelijk biedt de 'uitleg' zoals op de huidige versie van Eulogie ("een elegie wordt ... geschreven als eerbetoon aan een overleden persoon") een aanknopingspunt of zelfs een dan wel 'de' oplossing. Statliner (overleg) 30 jun 2016 12:44 (CEST)[reageer]