Overleg:Emma (voornaam)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Emmelie

In het artikel staat sinds 16 januari:

Deze naam staat op sleutelhangers e.d. (samen met Emely, Emmy en Emelie) vaak als volgt omschreven: van oorsprong Latijn, betekent: winnaar. Ze is soms verlegen, trekt zich gemakkelijk terug, is soepel, geduldig en onbevooroordeeld. Ze luistert en is leergierig een gewiekste scherpe vrouw.

Daarover heb ik een paar vragen:

  • Kan iemand die informatie bevestigen? Het staat op geen enkele van mijn sleutelhangers staat het niet, en ook bij sleutelhangers van anderen heb ik het nog nooit gezien.
  • Wat moet ik me voorstellen bij "sleutelhangers en dergelijke" ?
  • Wat moet ik me voorstellen bij "vaak"? Drie keer? Driehonderd keer?

Eerlijk gezegd klinkt het zo onwaarschijnlijk, dat ik van plan ben de tekst te verwijderen, als het niet door anderen bevestigd wordt.

Overigens komt de naam volgens de Duitse en Franse Wikipedia uit de Germaanse talen, dus niet uit het Latijn. (Daarom is het misschien nog wel waar dat op sleutelhangers staat dat het van oorsprong Latijn is). Johan Lont 27 feb 2006 14:45 (CET)Reageren

Natuurlijk staat dit niet op alle sleutelhangers! Het gaat over een soort sleutelhanger, met namen erop, die je in souvenierwinkeltjes kunt kopen. Ik heb zo'n sleutelhanger met mijn eigen naam erop. Ik weet dat het te betwijfelen valt of de informatie die ik hier op Wikipedia heb gezet en die ik dus van mijn eigen sleutelhanger heb wel waar is, daarom heb ik er bijgezet dat het van een sleutelhanger komt. Persoonlijk vond ik het gewoon leuk om het verhaaltje van mijn sleutelhanger erop te zetten. De eigenschappen kloppen namelijk wel echt!
Als je het niet goed vindt mag je het stukje wat mij betreft wel verwijderen. Het draait immers om Wikipedia! groetjes --Emmelie 27 feb 2006 15:52 (CET)Reageren