Overleg:Emo (subcultuur)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De muziek is moeilijk toegankelijk[brontekst bewerken]

waarom lees ik dan namen als mcr en fall out boy ie tmf bagger?

Ik denk dat er gedoeld wordt op post-hardcore en metalcore, die genres worden nogal beluisterd door emo's.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.104.57.254 (overleg · bijdragen)

Emo bestaat WEL.[brontekst bewerken]

Tegen atrikel "Emo bestaat niet". Onder meer deze stelling:

"Emo is een muzieksteil. En TOEVALLIG waren er een paar mensen die er zo uitzagen en direct moest iedereen er zo uitzien."

Fout. Klopt niet.

Kijk maar naar het uiterlijk van de bandleden van emobands, zij hebben ook zowat allemaal de emo-stijl kleding aan. Dus het klopt niet wat je zegt. Niemand ziet er 'toevallig' zo uit omdat een paar mensen er zo uitzagen. De bandleden van de emobands zagen er zelf zo uit. Het lijkt me dan ergens wel erg logisch dat de mensen die emocore luisteren zich ook zo gingen kleden.

Emo bestaat trouwens wel. Vroeger bestond misschien alleen de muziek emocore, maar dan is het nu geëvalueerd. Want kijk maar naar als die mensen die emocore luisteren en zich bijpassend gaan kleden naar hun muziekgenre. Zo iemand kan je emo of op een minst een alternatieveling noemen.


Extra Toevoeging[brontekst bewerken]

Het is misschien wel een nadruk op het negatieve van de subcultuur, maar het zijn wel de feiten en die moeten er staan nietwaar? Maar volgens mij klopt het niet dat er staat dat de subcultuur Emo ook om de ideeën gaat, aangezien het meer mode en muziek is. Er staat nu ook alleen aangegeven dat het gaat om de ideeën, maar niet welke ideeën. Ideeën bij de punkcultuur zijn anarchie en vrijheid. Ideeën bij de gothiccultuur zijn satanisme en het romantiseren van de dood. Maar bij emo?

Matthijs Kok

De nieuwe informatie is naar mijns inziens wel slecht, ook de zinsstructuur is beter, maar legt het niet een beetje te veel negatieve nadruk? In principe is het gewoon een muziek- en kledingsstijl (waar natuurlijk bepaalde gevoelens en gedachtes bij horen). Automutilatie en impulsieve buien zijn er misschien wel meer bij emo's, alleen zijn het niet echt hoofdzaken, daar moet niet alle nadruk op liggen vind ik.

Manisch depressiviteit is niet iets waar je voor kan kiezen! Dit is een stoornis!

Toevoeging informatie[brontekst bewerken]

Informatie toegevoegd (zoals het stuk van het British Medical Journal. Zie dit niet als vandalisme, maar als toevoeging van informatie (dit vanwege het verleden van de tekst). Ook wat quotes toegevoegd die het verhaal mijns inziens beter illustreren. MvG, J.Kruijer

waarom hebben mensen altijd een negatief beeld bij emo's?! als je kijkt op google afbeeldingen zie je dingen die gewoon eigenlijk onacceptabel zijn. hilter die is afgebeeld als emo. emo is gewoon een subcultuur net als punkers en gothics. alleen het enige klote aan emo zijn is dat mensen je niet een accepteren zoals je bent. mensen denken gelijk dat ik de hele dag stonded mijn polsen loop open te snijden. ik ben emo vanwege de muziek(in dit geval emo-rock) so what dat ik him, my chemical romance en bullet for my valentine vette bands vind. dat mag ik hier zelf vinden, vrijheid van menings uitting...maar als je zegt emo denken ze gelijk aan snijden en bloeden. ik doe dat soort dingen om mijn aggressie over te zetten naar pijn en omdat ik geen andere uitweg zie ipv. gewoon dood te gaan, ik wil niet maar ook wel dood niet: ik wil andere niet een gat in hun leven maken, wel: ik heb gewoon een kut leven. ik ben schietzofreem en dat mag iedereen weten, maarloop dan niet van die kut opmerkingen te maken. ik heb 2 kanten,maar hoor nog net geen stemmen in mijn hoofd zoals iedereen denkt over schietzofremie, en dat vind ik zo kut aan deze maatschappij. wel iemand om muziekstyle of huidskleur accepteren maar niet om de dingen die mensen doen. ik ben anders dan de andere en daar ben ik trots op.!! leve de anargie en schietzofremie...leve emo zijn! ik ben daar trots op! ik ben zo veel dingen, maar niet "normaal" en laat mij zo leven

rick.dragon15-at-gmail.com

EMOtioneel[brontekst bewerken]

Ik vind dit een lastig onderwerp, maar wat ik niet snap is dat ik genoeg Emo lui rond zie lopen op straat. Geen problemen mee natuurlijk, maar Emo staat toch voor Emotioneel? Je moet eens weten hoe happy je die mensen op straat ziet lopen. ik weet het niet, maar voor mij betekent emotioneel ervoor dat als ik maar een verkeerd woord op me krijg geworpen dat ik gelijk een depressie aanval zou krijgen (Mischien iets te sterk uitgedrukt)

De Emo's die ik hier zie rondlopen krijgen behoorlijk wat verkeerde opmerkingen, maar als ik kijk naar hoe ze antwoorden zijn ze stuk voor stuk Wanabe's, zo blij dat ze blijven.

Ook heb ik er een hekel aan dat Goth zo met Emo word vergeleken, Goth heeft hoe dan ook niks met het Emo gedrag, muziek en kleding te maken.. Een Goth luistert ten eerste niet naar Within Temptation en gaat dan echt geen leuke gedichten schrijven over hoe emotioneel ze er van worden... Goth is een subcultuur die gaat om de muziek, de kleding en de sfeer, niet over chaggerijnig uit je kop kijkend te straat over steken, doe me een lol.

Voor mijn smaak zal er toch het een en ander moeten worden toegevoegd worden. Emo mensen zijn niet zomaar een stelletje kledingjagers die hun meningen stelen van de Punk beweging. Meer hoef ik hoop ik niet uit te leggen over wat er toegevoegd moet worden.. De naam "EMO" zegt al meer dan genoeg.

>>>> Ik wil niet veel zeggen, hoor, maar hoezo moet EMO gelijk noor EMOtioneel verwijzen?
     Ik zou zeggen, kijk eens op de engelse Wikipedia,..! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.92.175.86 (overleg · bijdragen)

Artikel is niet echt correct[brontekst bewerken]

Ik vind het artikel niet echt van hoge kwaliteit. De jeugd die zich emo noemt wordt heus niet gekenmerd door 'automutilatie' en 'emotionele, soms zelfs impulsieve buien'. Dat is mijn inziens een onderdeel van je persoonlijkheid/geestelijke toestand. Dat heeft verder niets te maken met een pop-cultuur fenomeen. De meeste jeugd die zich emo noemt is ook helemaal niet depressief ed en er zijn meer tieners die zich automutileren en emotionele buien hebben die niet emo zijn dan wel. Bovendien hebben de meeste 'emo's' ook helemaal geen bepaalde 'ideeen' over de samenleving etc. Het is meer dat ze zich willen asocieren met een bepaalde muziek-cultuur.

Verder luisteren de emo's in dit artikel ook naar de mainstream variant van emo en niet naar de oude originele punk vorm. Dit zou er dus ook achter moeten komen te staan.



Emo > wijst op emoties, wijst op zware ups en downs. ups en downs worden door elke mens anders ervaren, je kan dus IN GEEN ENKEL GEVAL een veralgemening maken over een psychische toestand, je kan alleen analyses maken en daaruit je eigen oplossing afleiden die je denkt het best te zijn. De kledingsstijl is de uiterlijke vertoning van wat binnenin omgaat, dit is meestal zo in subculturen, maar omdat EMO vooral op het psychisch niveau afspeelt maakt de kleding maar weinig uit. Vaak doen EMO's aan zelfverminking omdat ze dit als enige uitweg zien, ze denken niet verder dan hun eigen (volgens hen miserabele) wereld, waardoor ze het "goede" rondom hen niet kunnen raadplegen. Freud's theorie volgende speelt EMO zich waarschijnlijk af op het "ICH -niveau" even uitleggen: Men wordt zich bewust dat de omgeving niet altijd een direct antwoord zal geven op een gestelde eis. de verdedegingsmechanismen (vooral identificatie) beginnen een belangrijke rol te spelen in de persoonlijkheidsontwikkeling, dat is het belangrijkste > Identificatie >> verdedegingsmechanisme "tegen" omgeving, je zoekt achter een correct zelfbeeld en sociale positie/rol EMO is dus een vorm van identificatie, EMO > nood aan hulp, geen direct antwoord van de omgeving > zelfverminking, depressie,... Vergeet niet dat EMO's ook hun UP's hebben, ze kunnen best leuke mensen zijn, weinigen geven hen echter een kans wegens het stereotype verkeerde beeld. als je een geloofwaardige stelling wil plaatsen, haal dan NOOIT je info van wikipedia! als ik daar nu zou opzetten dat iedere EMO al eens zelfmoordneigingen gehad heeft (wat natuurlijk NIET zo is) dan zouden velen dit geloven, meestal is het pure zever als het over onderwerpen als dit gaat, hoogstwaarschijnlijk zelfs geschreven door een EMO, en dus vanuit het standpunt zichzelf te kennen dus, dit kan echter niet want identificatie is een levenslang proces, je kent jezelf nooit volledig, laat staan te kunnen spreken voor andere leden van je subcultuur... iedere mens verschilt, elk stereotype is dus verkeer __________________________________________


Het eerste deel van het stukje hierboven slaat echt als een tang op een varken; "De kledingsstijl is de uiterlijke vertoning van wat binnenin omgaat, dit is meestal zo in subculturen, maar omdat EMO vooral op het psychisch niveau afspeelt maakt de kleding maar weinig uit. Vaak doen EMO's aan zelfverminking omdat ze dit als enige uitweg zien, ze denken niet verder dan hun eigen (volgens hen miserabele) wereld, waardoor ze het "goede" rondom hen niet kunnen raadplegen." Gelukkig heeft de schrijver dit zelf ook door want even later schrijft hij: 'als je een geloofwaardige stelling wil plaatsen, haal dan NOOIT je info van wikipedia.'


Tokio Hotel is geen typische emo muziek.

Emo(-)Cultuur[brontekst bewerken]

In de tekst staat soms emo culuur en emo-cultuur, welke is nu de juiste vorm? Volgens mij is emo cultuur alvast fout, omdat dat uittwee woorden bestaat en een koppelteken is volgens mij ook niet nodig omdat er geen 'botsende' klinkers zijn. Dus ik denk emocultuur.

Emo = niet iemand die "automutileert"[brontekst bewerken]

Emo wordt vaak geassocieerd met Automutilatie en heel vaak zijn er zelfs misverstand zoals: 'Hij is emo WANT hij automutileert' of: 'Hij is emo WANT hij is depressief'. Hierdoor worden veel mensen emo genoemd die er eigenlijk helemaal niets mee te maken (willen) hebben.

Allemaal bullshit[brontekst bewerken]

Wikipedia is toch iets wat we als Encyclopedie moeten gebruiken? Nou fijn als iedereen er zo'n takkenzooi van maakt! Wat een kutsamenleving, kan je dan ook niet een keer jezelf zijn. Nee we moeten allemaal iets zijn. Allemaal hokjesduwers die mensen, stempelen het enige wat ze kunnen. Je bent emo, Gothic, Foppie, Nerd, Wannabe, Skater of wat dan ook, maar volgens die mensen moet je iets zijn Sorry hoor, dat slaat nergens op. Als je jezelf snijd ben je emo. Luister je nirvana en heb je van die wijde broeken aan met kruizen dan bent je Gothic. Ben je blank en je praat straattaal? Ben je een foppie. Als je ook een keer een 9 of 10 haalt ben je een nerd. Sorry hoormaar dit is bullshit. Heel dit wikipedia is verkloot. Dus jezus mensen laaat iedereen in hun waarden. En niet elke emo snijd zich zelf. Sorry hoor. Birgit

Wikipedia heeft niets te maken met het indelen van mensen in hokjes, Wikipedia volgt ontwikkelingen en fenomenen. Emo is een algemeen bekend begrip dat daarom zeker een lemma verdient in deze encyclopedie. Als je het artikel goed doorleest blijkt nergens uit dat elke Emo zichzelf snijdt, maar dat wel een percentage dat doet. Ik snap dan ook niet wat je precies wilt duidelijk maken. Groet, Tûkkã 22 apr 2008 19:34 (CEST)[reageer]

'maar wel een percentage dat doet'? Ja, zo ken ik er nog wel één. In elke (sub)cultuur is er een percentage van mensen dat zich snijdt maar daar lees je niets over. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.128.203 (overleg · bijdragen)

wat emo echt is[brontekst bewerken]

EMO komt van het word emotioneel af, emos zijn emotioneler dan andere.. maar juist op een positieve manier. emos zijn veel vrolijker en natuurlijk hebben ze net als ieder ander wel een een depressieve bui. meestal zijn ze wat kinderachtiger. ze dragen veel zwart en toch ook veel kleur, meestal roze. emos dragen meestal skinnyjeans maar de jongens dragen ook wel broeken van normale wijdte.vaak dragen de meisjes veel klipjes in hun haar en staartjes. meestal hebben emos haar in hun gezicht maar hoeft niet perse helemaal over hun oog heen. emos luisteren meestal gewoon naar deze soort bands: tokio hotel, my chemical romans, panic! at the disco enzo.. maar dit zijn geen emo bands!

Emo´s plegen zelfmoord

- bijvoeging van poster van onderstaand bericht.

Tokio hotel is géén emocore etc. Dat is pure duitse rock en het is gewoon schandalig dat dat als 'emo-muziek' wordt beschouwd. Het is ziekelijk en vooral beledigend.

>>>>> Hoezo plegen emo's zelfmoord? Waar haal je dat nou weer vandaan?! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.92.175.86 (overleg · bijdragen)

WTF! "emos emotioneler dan andere mensen"? Het bovenstaande slaat echt als een tang op een varken. Net of als je naar bepaalde bands luistert dat je dan emotioneler bent dan anderen. Of dat als je emotioneler bent aangelegd dat je dan automatisch naar bands gaat luisteren die jij emo noemt. Leuk dat je precies schijnt te weten hoe je eruit moet zien als je jezelf emo wilt noemen en dat je precies weet welke bands wel en niet emo zijn..NOT! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.128.203 (overleg · bijdragen) 10 dec 2008 14:22 (CET)[reageer]

Emo bestáát niet[brontekst bewerken]

Nu ben ik het goed beu. Er zijn teveel mensen die emo een cultuur vinden. Je bent níet emo. Je kleed je neit emo. Je denkt niet emo. Emo is een muzieksteil. En TOEVALLIG waren er een paar mensen die er zo uitzagen en direct moest iedereen er zo uitzien. Die gedachten waren niet typerend voor emos totdat iemand toevallig eens besliste dat het zo moest. En als emo dan wél ooit bestaan heeft is emo gestorven, want wat ik tegenwoordig hoor is dat ze 'orrigineel' willen zijn. Maar ze zien er allemaal hetzelfde uit. Kortom, Emo bestaat niet en is een verzinsel van een aantal verveelde jongeren die aandacht wouden hebben. Het is tijdverspilling van woorden en discussie.

"Emo is een muzieksteil. En TOEVALLIG waren er een paar mensen die er zo uitzagen en direct moest iedereen er zo uitzien." : true! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.128.203 (overleg · bijdragen)

Veel onjuiste vooroordelen[brontekst bewerken]

Volgens mij worden er heel wat zaken door elkaar gehaald. De psychologie lijkt me hier geen enkel verband hebben met cultuur. Als je je zo kleed, betekend niet direct dat je altijd depressief bent. Dat zei men ook over gothics en dat was ook grote onzin.

Ik wil hier vooral wat kwijt over de omschreven psychologie. Ten eerste zijn er veel misverstanden over "verlegen zijn". Verlegen betekent dat je (sociale) situaties ontwijkt uit zelfbescherming, meestal vanwege traumatische ervaringen. Verlegenheid is een aangeleerd gedrag. Je kiest er niet bewust voor. Het wordt ook vaak verward met introversie. En daarmee kom ik bij het volgende. In jezelf gekeerd zijn. Dat is niet gelijk een slecht iets en reden om jezelf te snijden en dergelijke. Het betekent dat de persoon juist erg reflectief en observerend gedrag vertoond. Dit heeft ook geen enkele relatie met de sociale vaardigheden van een persoon, want meestal gaan de relaties van introvert persoon erg diep en alles behalve oppervlakkig. Kwaliteit staat voor hun voor kwantiteit. Ze hebben juist betere sociale vaardigheden dan een extravert persoon.

Daarnaast de andere eigenschappen. Emotioneel en gevoelig. Ook beiden geen enkele directe relatie met de negativiteit die genoemd is. Emotioneel en gevoeligheid hebben daar niks mee te maken. Die eigenschappen kunnen juist ook erg goed uitpakken voor een persoon.

De genoemde persoonlijke kenmerken doen me erg denken aan een Hoog Sensitief Persoon (HSP), alhoewel ik niet gelijk wil zeggen dat alle emo's en emotionele mensen HSP's zouden zijn, maar ik zie wel een overeenkomst in het feit dat veel van de kenmerken van HPS's ook verkeerd worden begrepen.

Dit stuk zit naar mijn mening vol met culturele vooroordelen op allerlei vlakken. Ik stoor me zelf aan de psychologische vooroordelen over emotioneel, sensitiviteit en introversie.

Blijf bij de feiten en laat je meningen over de emo's hier buiten beschouwing. Daar is wikipedia niet voor bedoelt.

Verder mis ik ook de historie van de term EMO. Vroeger werd er volgens mij iets heel anders onder de term verstaan ipv deze negatieve onzin. Ik kijk er dan ook naar uit dat iemand dit stuk kan herschrijven waar bij de feiten wordt gehouden en alle vooroordelen buiten beschouwing blijven (of nadrukkelijk vermeld wordt dat het vooroordelen zijn).


Emo is wel degelijk iets[brontekst bewerken]

Emo is gewoon een stijl. Dat weet ik omdat ik er ook zo uitzie, maar ik ben het niet echt. I'm just myself. Emo kán worden gezien als een cultuur. om wat ze doen, ze doen allemaal ongeveer hetzelfde. Zoals naar concerten gaan. Van onder andere Bring Me The Horizon, en Kill Hannah. Niks mis mee. Er zijn ook veel meetings. Daar leer je andere mensen van dezelfde stijl kennen. Echt heel leuk is dat. Iedereen is altijd heel gezellig. Dus niks Emo's zijn depressief. Veel mensen weten gewoon alleen de naam en het vooroordeel dat ze sneiden in zichzelf. Omdat toevallig een Emo dat doet betekent het toch niet dat meteen elke Emo dat doet? Ook mensen die er uit zien als jíj kunnen dat doen hoor!!

Bibi Boele – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.127.17.130 (overleg · bijdragen)

Emo is een rage net zoals Gabber (kale kop, trainingspak).. --Vectrox 11 dec 2008 17:15 (CET)[reageer]


Like wtf??[brontekst bewerken]

Is Wikipedia soms een en al pure BULLSHIT geworden ofzo?

 En vooral dit artikel.
Emo-lifestyle = vaak naar concerten?
Goh, als dat zo was was ik allang al me geld kwijt ¬¬
Straks gaan jullie nog in dit artikel negatief doen over dat snijden =.=

- Een emo >.> – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.249.27.57 (overleg · bijdragen)

In het artikel stond: Emo combineert hardcore en punkmuziek met melodische en experimentele muziek. heb punkmuziek even in popmuziek veranderd.

punk is juist de tegenpool van emo en heeft ook niets met emo te maken

emo is juist een combinatie van alternatieve muziek en populaire muziek...

Jullie snappen er niks van, alles dat boven like wtf staat klopt NIET.

Maar zoiezo snijden kan niet naar een bepaalde groep leiden en daarnaast gaan ook NIET EMO'S veel naar concerten dus is gewoon dikke bullshit hoor...

Emo's en automutilatie[brontekst bewerken]

Voor zover bij mij bekend is er geen oorzaak-gevolg of duidelijke correlatie onderzocht dan wel bewezen m.b.t. "emo's" en psychische stoornissen. Hoewel het aannemelijk klinkt dat iemand die erg sensitief, depressief en kwetsbaar is en mogelijk lijdt onder bepaalde ontwikkeling- of persoonlijkheidsstoornissen eerder geneigd zal zijn zich af te zonderen van de 'norm' en een voorkeur zal hebben voor alternatieve levensstijlen, lijkt me dit geen onderwerp om op te nemen in een artikel over subculturen. Geestelijke stoornissen vallen onder de psychiatrie en diagnoses stellen is een ingewikkelde, medische aangelegenheid. Ik kan me voorstellen dat je het wel in het artikel op wilt nemen, maar dan lijkt me het beter de nadruk op de bestaande vooroordelen hieromtrent te leggen.

rRdoomernik 19 jul 2013 15:48 (CEST)

re: Like WTF[brontekst bewerken]

Over wat EMO en de Emo-scene nu precies is, valt te twisten. Ik begin er niet aan - er zijn zoveel verschillende termen voor muziekstijlen en kledingkeuzes, lifestyles etc... Het classificatiesysteem is gebaseerd op kenmerken (kleding, muziek, gedrag, uitgaanspatronen etc) en de problemen met indelen vinden daarin hun oorzaak: neem tien willekeurige alto's of emo's of rockers, gabbers etc en je zal overlap tegenkomen, omdat iedereen een individu is met een complex karakter en smaken nu eenmaal verschillen. M.a.w; we proberen een indeling te maken op basis van de mensen die we zien en niet andersom - dus: mensen beoordelen en vergelijken met de kenmerkenlijst.

Hetzelfde probleem zie je bij de DSM-IV, DSM 5, het classificatiesysteem voor psychiatrische aandoeningen (Despite caveats in the introduction to the DSM, it has long been argued that its system of classification makes unjustified categorical distinctions between disorders, and uses arbitrary cut-offs between normal and abnormal. A 2009 psychiatric review noted that attempts to demonstrate natural boundaries between related DSM syndromes, or between a common DSM syndrome and normality, have failed.[2] Some argue that rather than a categorical approach, a fully dimensional, spectrum or complaint-oriented approach would better reflect the evidence.[58][59][60][61] )

Dat brengt me op het volgende: het lijkt me dat het classificeren van mensen of bevolkingsgroepen op basis van muzieksmaak en kledingstijl een pseudowetenschappelijk onderwerp is, meer human interest dan wetenschap. Daarom stel ik voor verwijzingen naar psychiatrische aandoeningen en stoornissen in het algemeen weg te laten.

rRdoomernik 20 jul 2013 07:37 (CEST)

Sommigen zijn populair op netwerksites als MySpace[brontekst bewerken]

Dat is geen kenmerk van de emo.

MySpace is vooral voor het delen van muziek en voor bands, meen ik. Lijkt me gezien de layout van de site gewoon een 'jongerensite' en niet specifiek een emo-site.

plus: "Er is echter geen duidelijk afgebakende omschrijving te geven, vooral ook omdat voorkeur voor individualisme een belangrijk onderdeel is van de emocultuur"

Precies. rRdoomernik 20 jul 2013 07:36 (CEST)

"In maart 2012 werden in de streng sjiitische wijk Sadr City in Bagdad emo-jongeren op gruwelijke wijze vermoord door religieuze milities.[9]" - waarom? Wel bronvermelding maar geen toelichting?

rRdoomernik 20 jul 2013 07:44 (CEST)

evolueerde de term "emo"[brontekst bewerken]

Hoezo evolueerde de 'term'? Werd de scene breder? rRdoomernik 20 jul 2013 07:36 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Emo (subcultuur). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 12:19 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Emo (subcultuur). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 dec 2017 10:58 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Emo (subcultuur). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 apr 2019 09:28 (CEST)[reageer]