Overleg:Ernst-Jan Pfauth

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Evert100 in het onderwerp Geboorteplaats Pfauth

Geboorteplaats Pfauth[brontekst bewerken]

De geboorteplaats van Ernst-Jan Pfauth is gewijzigd naar Leiderdorp, met de volgende argumenten als onderbouwing:

  1. In dit artikel van de Volkskrant over hem staat vermeld dat dit zijn geboorteplaats is.
  2. Deze geboorteplaats is ook terug te lezen op een uittreksel van de Kamer van Koophandel van zijn bedrijf Pfauth.com B.V. (kvk.nr. 55866883). Dit is geen openbare bron, waardoor ik die hier niet kan plaatsen. Uit deze bron heb ik ook zijn volledige naam en geboortedatum ontleend. (Hierin is ook te zien dat een familielid ook 'Johan' als eerste voornaam heeft, en wél in Alphen aan den Rijn is geboren).
  3. De derde ondersteunende (hetzij indirecte) bron is een artikel Ernst-Jan als auteur waarin staat: "Alphen aan den Rijn – waar ik opgroeide – heeft drie (...)". Hij vermeldt niet dat hij er getogen is. Hij heeft er lang gewoond tijdens zijn jeugd, waardoor veel publicaties dat ten onrechte overnemen als zijn geboorteplaats.
  4. In een aflevering van Een podcast over media (exacte aflevering weet ik niet meer) spreekt Ernst-Jan over dat er fouten staan op zijn Wikipediapagina. Volgens mij doelde hij daarmee op (tenminste) de geboortedatum.

TvB (overleg) 5 jun 2019 20:46 (CEST)Reageren

  • Beste TvB, dank voor de wijziging. Hier en hier zijn twee bronnen die aangeven dat hij juist in Alphen a/d Rijn geboren is. Flow Magazine tekent het zelfs uit zijn mond op (dat kan uiteraard een fout zijn van de journalist). Ik geef Leiderdorp het voordeel van de twijfel vanwege het Volkskrant-artikel en KvK-uitreksel. Argument 3 vind ik niet op z'n zachts gezegd niet echt overtuigend, argument 4 vraag ik mij af op dit klopt. Ik ben vrij trouwe luisteraar van de podcast. Nadat het artikel is aangemaakt zijn er nog twee afleveringen verschenen. Als schrijver van het artikel was het me zeker wel opgevallen als Pfauth het over zijn eigen Wikipedia-artikel had had gehad. En zelfs dan nog zegt het niets, omdat je niet concreet weet over welke fouten hij het had. Evert100 (overleg) 7 jun 2019 22:39 (CEST)Reageren