Overleg:Fanerozoïcum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Is het niet zo dat de naam gegeven is toen er nog geen fossielen gevonden waren van ouder groot dierlijk leven - zoals uit het Ediacarian? Is de beperking tot Cambrium en later dus nog wel terecht? Floris V 2 okt 2006 19:22 (CEST) Tekst gewizjigd op basis van http://www.teylersmuseum.nl/museum/themes.jsp?view=/xsl/html&pageName=museum_collection_themes&lang=nl&id=8532

Leuk, amateurgeologen. Toch denk ik dat de oorspronkelijke tekst beter was. Ik heb een stukje toegevoegd om aan jouw opmerkingen (met spelfouten) tegemoet te komen... Torero 2 okt 2006 23:23 (CEST)
Nou, die oude tekst verklaart niet helemaal waaarom het Fanerozoïcum traditioneel pas bij het Cambrium begint nu er ook tekenen van zichtbaar leven uit oudere perioden gevonden zijn. De eerste Ediacarafossielen zijn toch pas ergens tijdens de afgelopen jaren 60 of zoiets ontdekt? En mijn spelling is idd vreselijk, ik ram er de hele tijd naast. Floris V 3 okt 2006 00:03 (CEST)
Is het zo'n bezwaar om al dan niet expliciet te zeggen dat die naam eigenlijk niet meer klopt? Want zo zie ik het eigenlijk. Floris V 3 okt 2006 12:12 (CEST)

mooi plaatje op de Bretonse wiki[bewerken]

over de biodiversiteit - al vraag ik me wel af waar de gegevens vandaan komen: http://br.wikipedia.org/wiki/Skeudenn:Phanerozoic_Biodiversity.png Floris V 5 okt 2006 22:13 (CEST)


uitspraak vraag[bewerken]

Hoe moet ik dit woord uitspreken?