Overleg:Federalnaja sloezjba bezopasnosti

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een tijdje terug was in VPRO's Tegenlicht een documentaire over de twijfelachtige rol die de FSB heeft gespeeld bij de "Tjetjeense" aanslagen in Moskou (opblazen flatgebouwen, gijzeling theater, etc) en de rol van Putin daarin. M.i. zou daar zeker wat over geschreven moeten worden, maar daarvoor weet ik te weinig van het onderwerp af. Hopelijk kan iemand anders dat? Gr., David Eerdmans 30 mrt 2004 23:30 (CEST)

ben bezig e.e.a. aan te passen aan de actualiteit. De VPRO documentaire leek mij grotendeels gebaseerd op het boek "Blowing up Russia: Terror from Within." Ik vind het heel lastig om de verhalen in dit boek op waarheid te schatten. Enerzijds lijken het de bekende complottheorieen anderzijds is mijn ervaring dat die in Rusland niet dichter bij of verder van de werkelijkheid liggen dan de officiele versies. Ik zal het verwerken bij de verdere uitwerking van dit artikel en uiteraard is alle hulp welkom. AlexP 26 jul 2005 11:35 (CEST)

Overigens schijnen historici het erover eens te zijn dat de officiële versie niet klopt, aangezien er teveel hiaten zitten in het verhaal zo werd me verteld door een leraar aan de RuG. Het wordt door meerdere wetenschappers gezien als een verkiezingsstunt voor de presidentsverkiezingen. --hardscarf 20 mei 2006 13:58 (CEST)

de FSB "Kerstmis".[bewerken]

FSB werkt, noch zonder Humoer.FSB trend - verdelen jaarlijks zachte Acht geschenken voor ons. Kunnen we bespreken, misschien?Antoin de Hoop Zweite (overleg) 1 dec 2014 16:48 (CET) Aan de vooravond van het nieuwe jaar geschenken. Het is zinvol om de website mooi met de link naar de FSB's koepelorganisaties maken. Ontvanger zal weten waar ze terecht kunnen om. en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Museum_of_Belgium

    Gial.be...

Weinachtsmann2 (overleg) 16 dec 2014 20:06 (CET)