Overleg:Formeel systeem

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik vind dit (als informaticus afgestudeerd in de formele-talentheorie) een mooi, maar griezelig initiatief.

Op dit moment zijn de artikelen "formal language", "formal grammar" in de Engelstalige Wikipedia nogal een puinhoop omdat de terminologie en achtergrond van verschillende vakgebieden door elkaar heenloopt. Met de term "systeem" is dat nog veel erger, dat wordt ook in allerlei andere toepassingen van wiskunde gebruikt.

Het lijkt me goed om te proberen een artikel over "formeel systeem" te schrijven, maar het wordt moeilijk om dat op zo'n manier te doen dat iedereen die met de term bekend is zich in het resultaat kan vinden. Bovendien wordt het lastig om "formele taal" en "formeel systeem" uit elkaar te houden.

Je zou kunnen proberen als richtlijn te hanteren dat je met een taal dingen beschrijft, terwijl je met een systeem dingen doet. Dan beschrijven de meeste formele talen formele systemen., en worden de meeste formele system door formele talen beschreven.

Rp2 27 mei 2008 12:06 (CEST)[reageer]

Dan is toch volkomen duidelijk wat het verschil is tussen formele taal en een formeel systeem? Solejheyen 10 okt 2009 12:44 (CEST)[reageer]