Overleg:Fossa Carolina

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Duitse versie van Fossa Carolina zegt dat het verhaal over drijfzand en bodem problemen niet waar is. Als mijn Duits goed genoeg is staat hier ongeveer: Het kanaal is wel gegraven, alleen het werd daarna te weinig gebruikt omdat het slechts weinig voordelen had, ten opzichte van vervoer over land. Ik heb zelf verder geen idee wie er nu gelijk heeft, dus ga het artikel ook niet veranderen op eigen houtje.

Chronisten schrieben, dass unglückliche Boden- und Witterungsverhältnisse zum Abbruch des Projekts führten. Auch diese Aussage kann heute als Fehlinformation betrachtet werden. Die zeitgenössischen Quellen berichten in der Mehrheit von einem fertigen und benutzbaren Kanal. Dass er sich dennoch nicht durchsetzen konnte und schon kurz nach seinem Bau wieder aufgegeben wurde, lag an dem großen Aufwand, den die Kanalpassage erforderte. Die Mühen lohnten sich für die Händler im täglichen Geschäft offensichtlich nicht

Heel vrij vertaald, want zo goed ben ik niet in Duits: Historici schrijven, dat de ongelukkige bodemstructuur leidden tot het einde van het Project. Deze aanname wordt echter tegenwoordig als onwaar beschouwd.Schriftelijke bronnen uit die tijd spreken in meerderheid van een afgerond en bruikbaar Kanaal.Dat het project toch kort na de bouw opgegeven werd, lag aan het grootte stijgingspercentage die de passage vroeg.De moeite loonde het niet voor de handelaren in het dagelijks handelsverkeer.