Overleg:Frozen shoulder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

correcte titel voor dit artikel[bron bewerken]

  • Er bestaat een uitstekende Nederlandse naam voor "frozen shoulder", namelijk "bevroren schouder". De laatste term wordt wel degeljk gebruikt (173 Ghits) en ik begrijp dan ook niet goed waarom mijn titelwijziging ongedaan is gemaakt. --Wimcrusio 7 jul 2009 11:13 (CEST)
De naam wordt wel gebruikt, maar is in het Nederlands taalgebied een stuk minder gangbaar dan de Engelse term frozen shoulder. Ik heb bijvoorbeeld nog geen orthopedisch werk gevonden waarin over een bevroren schouder wordt gesproken, mijn geneeskundig woordenboek kent de term ook niet. De meest gebruikte term wordt in het algemeen te titel van het artikel. .Koen 7 jul 2009 11:50 (CEST)
Dat is een redenering die ik kan volgen indien meerdere Nedelandse benamingen bestaan. Maar het gebruik van een niet-Nederlandse naam terwijl een goed Nederlandse naam bestaat en gebruikt wordt vind ik voor een Nederlandstalige encyclopedie waarlijk wonderlijk. --Wimcrusio 7 jul 2009 15:24 (CEST)
Ik kan me dat ook wel voorstellen, het is een controversieel onderwerp op Wikipedia, vaak bij plaatsnamen. Voor mij klinkt 'bevroren schouder' onnatuurlijk omdat elke (let wel, Nederlandstalige!) tekst of college dat ik ken de Engelse term gebruikt. .Koen 7 jul 2009 16:31 (CEST)

Externe links aangepast[bron bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Frozen shoulder. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 jan 2020 02:07 (CET)